Sal. Şub 3rd, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Dormund Cemevi’nde Muharrem’in Beşinci Gününde Dergah Muhabbeti ve Lokma Paylaşımı

⌈Selçuk Atbaşı ⌉ Dortmund⌉  Dormund kentinde faaliyet yürüten Dormund Cemevi, Muharrem (Matem) ayının beşinci gününde canlarla bir araya gelerek hem Dergah Muhabbeti gerçekleştirdi hem de oruç açma lokmasını paylaştı. Matem Muhabbeti’nde Zeynel Abidin Dede’de Kerbela’da yaşanaların  birçok açıdan anlattı.

“Dergah Muhabbeti” Canların Katılımıyla Sürdü

Oruç açılmadan önce başlayan Dergah Muhabbeti, canların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Alevi öğretisinin maneviyatını ve Kerbela’nın anlamını merkeze alan sohbet sırasında, Zeynel Abidin Dede’nin anlatımlarıyla inançsal değerler yeniden can buldu.

Lokmalar Paylaşıldı, Oruçlar Açıldı

Muhabbetin ardından, cemevinde bir araya gelen canlar lokmalarını paylaştı ve hep birlikte oruç açıldı. Matem Muhabbeti boyunca birlik, rızalık ve Hüseyini duruş öne çıktı.

“Tüm Canlarımızın Oruçları ve Lokmaları Hakk Katında Kabul Olsun”

Cemevi tarafından yapılan açıklamada, “Tüm canlarımızın tuttuğu oruç, verdiği lokmalar Hakk katında kabul olsun” denildi. Paylaşımın sonunda ise Pir Sultan Abdal’ın şu dizeleri okundu:

Senin aşıkların yanar yakılır
On’ki İmam katarına katılır
Bunda münkirlere lanet okulur
Gel dinim imanım İmam Hüseyin

Pir Sultan’ım eydür erenler nerde
Çalısız kayasız bir sahra yerde
Kerbela çölünde kandilde nurda
Gel dinim imanım İmam Hüseyin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir