Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Evvel Temmuz Festivali’nde Soykırımlar Sempozyumu: “Geçmişin Tanıklığından Geleceğe Ders”

25. Evvel Temmuz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen sempozyumda, soykırımların tarihsel, toplumsal ve politik etkileri ulusal ve uluslararası boyutlarıyla ele alındı. Samandağ’da yapılan etkinlikte farklı inanç ve siyasi çevrelerden temsilciler bir araya gelerek soykırımların hafızası ve direniş geleneği üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
İkinci Oturum: Uluslararası Alanda Soykırım
Saat 12.00’de başlayan ikinci oturumun moderatörlüğünü Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay üstlendi. Oturumda, uluslararası alanda yaşanan soykırımlar ve bu trajedilerin günümüz politik süreçlerine etkileri ele alındı.
Katılımcılar arasında şunlar yer aldı:
Hasan Gökyıldız – AAAF 2. Başkanı
Hüseyin Mat – AABK Genel Başkanı
Kadriye Doğan – DAD Eş Genel Başkanı
Servet Mullaoğlu – CHP Hatay Milletvekili
Üçüncü Oturum: Katliam, Pogrom ve Soykırımların Öğrettikleri
Öğle arasının ardından saat 14.15’te başlayan üçüncü oturumun başlığı “Katliam, Pogrom ve Soykırımların Öğrettikleri” oldu. Oturuma Dr. Mahmut Ağbaht moderatörlük yaptı. Konuşmacılar, tarihsel travmaların toplumsal belleğe etkisini ve bu belleğin bugün demokratik mücadeleye nasıl dönüştüğünü tartıştı.
Konuşmacılar şu isimlerden oluştu:
Ali Kenanoğlu – HDK Eş Sözcüsü
Cuma Erçe – PSAKD Genel Başkanı
Celal Fırat – DEM Parti İstanbul Milletvekili
Canan Yüce – SYKP Parti Meclisi Üyesi
Katılımcılar, tarihsel adaletin sağlanması ve toplumsal barışın inşasında yüzleşmenin önemine dikkat çekerek, soykırımların yalnızca geçmişin acısı değil, aynı zamanda bugünün politik sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Kaynak : Alevi Haber Ağı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir