Bremen AKM’de Aşure Lokması Paylaşıldı
⌈Şener Demirbağ ⌉ Hannover ⌉ Bremen Alevi Kültür Merkezi’nde (AKM) Muharrem Ayı vesilesiyle düzenlenen aşure lokması paylaşımı, dernek bahçesinde yoğun katılımla gerçekleşti. Lokma paylaşımı, inançsal ritüellere uygun şekilde Dede Celal Keykubat’ın gülbengiyle başladı.
Gülbenk Eşliğinde Lokmalar Paylaşıldı
Celal Keykubat Dede’nin verdiği gülbengin ardından aşure lokması canlarla paylaşıldı. Muharrem Ayı’nın matem ve birlik mesajlarının vurgulandığı etkinlikte dayanışma ruhu öne çıktı.
Siyasi ve Kurumsal Temsilcilerden Katılım
Aşure lokması paylaşımına SPD Bremen Milletvekili Mehmet Ali Seyrek de katıldı. Ayrıca AABF Kuzey Almanya Bölge Temsilciliği’nden Bölge Sekreteri Hüseyin Kayaturan, Sayman Ali İldem ve Sekreter Yardımcısı Şener Demirbağ da etkinlikte yer aldı.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler