AKD Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz: “Alevilerin Gücü Örgütlü Birliğidir”
⌈Haber Merkezi⌉ Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, Adıyaman, Balyan Tekpınar, Gaziantep, Göksun, Pazarcık ve Foça şubelerinin yanı sıra Elif Ana Türbesi’nde gerçekleştirilen Aşure lokma paylaşımlarına Genel Başkan yardımcılarıyla birlikte katıldı. Yılmaz, Alevi toplumunun birliğinin ve inançsal değerlerinin en güçlü taşıyıcısının örgütlü yapılar olduğuna dikkat çekerek, AKD’nin bu alandaki tarihsel ve güncel rolünü vurguladı.
“Kadınlar, Gençler ve Emek Veren Tüm Canlara Şükran Borçluyuz”
Gerçekleştirilen lokma etkinliklerinde AKD şubelerinin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Seher Şengünlü Yılmaz, özellikle kadınların ve gençlerin lokma hizmetlerindeki emeğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Lokmaların pişirilip meydana getirilmesinde büyük emekleri olan kadınlarımız, kız kardeşlerimiz başta olmak üzere; hizmetleriyle emek eyleyen gençlerimize, şube başkanlarımız ve yönetim kurullarına, Adıyaman yaşlılar semah ekibindeki tüm kıymetli büyüklerime teşekkür ederim.”
“Alevi Kurumlarının Gücü Ortak Yolun Teminatıdır”
Başkan Yılmaz, Alevi toplumunun tarihsel olarak örgütlü yapılar üzerinden yürüttüğü inançsal, kültürel ve toplumsal varoluşuna işaret ederek, Alevi Kültür Dernekleri’nin Türkiye genelinde en fazla şubeye sahip Alevi kurumu olmasının yalnızca bir sayıdan ibaret olmadığını, bu yapının Alevilerin yol birliğinin ve dayanışmasının somut temsili olduğunu belirtti.
“Benim güzel ailem, emekleriniz var olsun. Hızır elinizden tutsun…” diyerek sözlerini tamamlayan Seher Şengünlü Yılmaz, Aşure lokmalarının bir paylaşım ve ikrar geleneği olarak yolun canlı tutulmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.



Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler