Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

“TÖB-DER’in Son Genel Sekreteri Kemal Uzun Köln’de Hayatını Kaybetti

⌈Haber Merkezi⌉ Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER)’in son genel sekreteri Kemal Uzun, Köln’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Örgütlü Mücadelesini TÖS’ten TÖB-DER’e Taşıdı

Kemal Uzun, Türkiye’de TÖS ile başlayan örgütlü mücadelesini TÖB-DER’de sürdürdü ve bir dönem genel sekreterlik görevini üstlendi. 12 Eylül askeri darbesi sonrası 18 Aralık 1981’de Almanya’ya çıkmak zorunda kalan Uzun, sürgün yıllarında da demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmedi.

TÜDAY’ın Kurucuları Arasında Yer Aldı

1989’da kurulan İnsan Hakları ve Demokrasiyle Dayanışma Derneği (TÜDAY)’ın kurucuları arasında yer alan Uzun, aynı zamanda Türk-Kürt Dostluk girişimine önayak olan isimlerden biri oldu.

Ankara’da Defnedilecek, Köln’de Tören Planlanıyor

Kemal Uzun’un naaşı bugün Köln’den Ankara’ya götürülecek ve Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Uzun için önümüzdeki günlerde Köln’de geniş katılımlı bir tören düzenlenmesi planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir