Rijnmond’da Alevi Gençlerden Yeni Bir Başlangıç: AJR Kuruldu
⌈Haber Merkezi⌉ Yıllardır Alevi toplumu için önemli çalışmalar yürüten Stichting Cem, 1 Ekim itibarıyla yoluna Rijnmond Alevi Gençleri (AJR) adıyla devam edecek. Yeni isim, gençlerin katılımını ve dinamizmini öne çıkaran bir başlangıcın sembolü olarak duyuruldu.
Gençler İçin, Gençlerle Birlikte
AJR temsilcileri yaptıkları açıklamada, “AJR, gençlerin bir araya gelip kendilerini rahat hissedebilecekleri, Alevi değerlerini öğrenip yaşatabilecekleri bir alan olacak” dedi.
Yeni yapının, ilham verici sohbetlerden eğlenceli etkinliklere, toplumsal paylaşımlardan kültürel buluşmalara kadar geniş bir yelpazede gençlerin ortak üretimine kapı açması hedefleniyor.
Alevi Değerlerini Yaşatmak İçin
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bizler Alevi değerlerimizi önemsiyor ve onları yaşatmak istiyoruz. AJR’de ister ilham verici sohbetler, ister eğlenceli etkinlikler, ister sadece birlikte vakit geçirmek olsun, amaç bağ kurmak, birlikte büyümek ve keyif almaktır.”
Yeni Yolculuğa Davet
AJR adına yapılan ortak mesaj şöyle sonlandırıldı:
“Bu sadece bir başlangıç ve bu yolculuğu sizlerle birlikte şekillendirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. AJR’ye hoş geldiniz: gençler için, gençlerle yeni bir başlangıç.”
Açıklama, Özge Bertan, Ozan Yıldırım, Yeşim Aydın, Erdem Atilgan, Poyraz Arslan, İrem Fidan, Mehmet Aktaş ve Kayra Tuncel tarafından imzalandı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler