Alevi Kültür Dernekleri: “İsrail’in Barbarlığına Karşı Filistin Halkının Yanındayız”
⌈Haber Merkezi⌉ Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Dernek, “Tarih boyunca mazlumun yanında, zalimin karşısında olduk. Bugün de açlığa mahkum edilmiş binlerce çocuk, kadın ve yaşlı Filistin halkının yanındayız” mesajını verdi.
“İnsanlık dışı saldırıları asla kabul etmeyeceğiz”
Ankara’daki genel merkezden yapılan açıklamada, İsrail’in çocukları, sivilleri hedef alan saldırılarının insanlık dışı olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“İsrail devleti, çocuk katili, insanlık düşmanı, barbar bir terör devletidir. Biz Aleviler, tarih boyunca mazlumun yanında, zalimin karşısında duran bir inancın evlatları olarak bu barbarlığı asla kabul etmeyeceğiz. Filistin halkına yardım götüren gemilere, gıdaya, ilaca, ekmeğe saldıran, kan ve gözyaşını politika edinen İsrail, insanlık suçu işlemeye devam ediyor.”
“Mazlumların ekmeğine göz dikenleri affetmeyeceğiz”
Açıklamada, Gazze’deki ağır insani krize dikkat çekilerek şöyle denildi:
“Açlığa mahkum edilen, ambargo altında nefessiz bırakılan Gazze halkına ulaşması gereken yardımlara saldırmak, sadece Filistin’e değil bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bu, halkın ekmeğine, suyuna, ilacına kastetmektir. Biz mazlumların ekmeğine göz dikenleri, çocukların sütünü kesenleri asla affetmeyeceğiz.”
Uluslararası topluma çağrı
Alevi Kültür Dernekleri, saldırıların derhal durdurulması için uluslararası topluma da çağrıda bulundu:
“Uluslararası toplum bu insanlık suçuna karşı harekete geçmeli, saldırganı durduracak kesin adımlar atmalıdır. Birleşmiş Milletler ve tüm uluslararası kuruluşlar bu barbarlığı ve savaş suçlarını görmezden gelmekten vazgeçmelidir.”
Türkiye’ye net tavır çağrısı
Dernek, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine de seslenerek, “Bu saldırılar karşısında hamaset söylemlerinden vazgeçip açık ve net bir tavır konulmalıdır” ifadesini kullandı.
“Filistin halkının yanındayız”
Açıklamanın sonunda şu mesaj verildi:
“Biz Aleviler, tarih boyunca mazlumların yanında olduk. Bugün de açlığa mahkum edilmiş Filistin halkının yanındayız. İsrail barbarlığının karşısındayız. Zulme karşı susmak, zalimin ortağı olmaktır. Kahrolsun İsrail’in işgalci ve saldırgan politikaları! Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın barış!”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler