CHP Heyetinden AABF Genel Merkezi’ne Ziyaret
⌈AHA⌉ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
CHP Heyeti AABF’de Karşılandı
Ziyarete, CHP Almanya Federasyonu Genel Başkanı Özgür Uçma, 2. Başkan Dilek Demircan Dursun, Ayfer Demir ve CHP Köln Başkanı Sayın İlham Yıldırım da katıldı. CHP heyeti, AABF Genel Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı olan Hüseyin Mat ile AABK Medya Sorumlusu Özkan Lafatan tarafından karşılandı.

“Güncel Gelişmeler Değerlendirildi”
Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan Hüseyin Mat, görüşmede Türkiye’de ve yurtdışında yürütülen örgütlenme çalışmalarının ele alındığını belirtti. Mat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Bursa Milletvekili Sayın Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile birlikte, CHP Almanya Federasyon Başkanı Sayın Özgür Uçma, CHP Almanya Genel Sekreteri Sayın Dilek Demircan Dursun ve CHP Köln Başkanı Sayın İlham Yıldırım bugün AABF Genel Merkezimizi ziyaret ettiler.
Gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Türkiye ve yurtdışındaki örgütlenme çalışmalarına ilişkin güncel gelişmeleri karşılıklı olarak değerlendirdik; verimli ve yapıcı bir fikir alışverişinde bulunduk.”
“Nazik Ziyaret İçin Teşekkür”
Hüseyin Mat, açıklamasının devamında CHP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevi dolayısıyla Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na başarı dileklerini iletti. Mat, mesajını Alevi geleneğinde sıkça kullanılan “Aşk ile” ifadesiyle sonlandırdı.
Ziyaretin, CHP ile Alevi kurumları arasındaki diyalog ve karşılıklı temasların sürdürülmesi açısından önemli olduğu vurgulandı.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler