“Bir Yıldır Katliam, Bir Yıldır Suskunluk”
Metinde, Suriye’de Alevilere ve tüm halklara yönelik saldırıların bir yıldır sürdüğü ifade edilerek, “Bir yıldır katliam var, bir yıldır suskunluk var, bir yıldır adalet yok” denildi. Saldırıların yalnızca cihatçı HTŞ ve uzantılarının değil, bölgesel çıkar hesaplarıyla sessiz kalan devletlerin de sorumluluğunda olduğu savunuldu.
“Sessizlik suçun ortağıdır” ifadesine yer verilen açıklamada, yaşananların bireysel ihlaller olarak görülemeyeceği, sistematik bir yok etme politikası olduğu öne sürüldü.
Uluslararası Kurumlara Çağrı
Açıklamada, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası hukuk mekanizmalarının derhal devreye girmesi gerektiği belirtildi. HTŞ ve bağlantılı yapıların uluslararası mahkemelerde yargılanması talep edildi. Aksi halde suskunluğun suça ortaklık anlamına geleceği ifade edildi.
Uluslararası kuruluşlar, insan hakları örgütleri ve Suriye sahasında etkili olan güçler, Alevilere ve tüm halklara yönelik saldırıları durdurmak için harekete geçmeye çağrıldı.
7 Mart’ta Samandağ’da Buluşma
Suriye’deki Alevi soykırımının birinci yıl dönümünde Avrupa ve Türkiye’den Alevi kurumları, siyasi partiler ile emek ve demokrasi güçlerinin katılımıyla Samandağ’da miting düzenleneceği duyuruldu.
📍 75. Yıl Parkı – Samandağ
🗓 7 Mart Cumartesi
⏰ 13.00
Açıklamada, mitingin yalnızca bir çağrı değil, vicdani bir sorumluluk olduğu belirtilerek, kanaat önderleri ve duyarlı yurttaşlar soykırıma karşı yan yana durmaya davet edildi.