Cts. Şub 21st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Mönchengladbach’ta Hanau Anması: “Yitirdiğimiz Canları Saygı ve Özlemle Andık”

⌈AHA⌉ Mönchengladbach kent merkezinde gerçekleştirilen anmada, 19 Şubat 2020’de Hanau’da ırkçı bir saldırı sonucu yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Katılımcılar, saldırıda yitirilen canları sevgi ve özlemle andıklarını ifade etti.

Anma etkinliğine Tülay Murat Güler, Jutta Şazi Ulaş Capcı, Vedat Derici, Gülistan Yüksel ve İsmail Emre’nin de katıldığı belirtildi.

“Anıları Gönüllerde Yaşayacak”

Mönchengladbach Alevi Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Hanau’da faşistler tarafından katledilen yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla, sevgiyle, özlemle andık. Anıları gönüllerde yaşayacak” denildi.

Etkinlikte yakılan mumlar ve bırakılan çiçeklerle, yaşamını yitirenlerin isimleri bir kez daha anıldı.

“Aşk-ı Niyazlarımızla”

Açıklama, “Aşk-ı niyazlarımızla” ifadeleriyle sona erdi.

Hanau katliamının yıldönümünde Almanya’nın birçok kentinde olduğu gibi Mönchengladbach’ta da ırkçılığa ve faşizme karşı dayanışma mesajı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir