Paz. May 17th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İzmir ve Antalya’da Newroz Coşkusu: “Bu Newroz Özgürlük Newrozu’dur”

⌈AHA⌉ İzmir ve Antalya’da “Özgürlük ve Demokrasi Newrozu / Newroza Azadî û Yekîtiya Demokratîk” şiarıyla düzenlenen Newroz kutlamalarına halkın katılımı yoğun oldu. Her iki kentte de öne çıkan ortak mesaj, özgürlük, barış ve eşitlik talepleri oldu.

“İzmir’de Gündoğdu Meydanı Doldu”

İzmir’de Newroz, Gündoğdu Meydanı’nda kitlesel bir katılımla kutlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen kitle, giriş noktalarında halaylar çekerek programın başlamasını bekledi. Ulusal kıyafetleriyle kadınların yoğun katılımı dikkat çekerken, sloganlar ve zılgıtlarla coşku yükseldi.

Alanda, 2021 yılında katledilen Deniz Poyraz’ın fotoğrafı taşınırken, sık sık “Bijî serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

“Özgürlük ve Eşitlik Vurgusu”

Newroz’da konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, bu yılki Newroz’un özgürlük ve demokrasi Newrozu olduğunu belirterek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini vurguladı.

HDK Eş Genel Sözcüsü Ali Kenanoğlu ise barış ve kardeşlik çağrısında bulunarak, bu sürecin sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti.

ESP temsilcisi Meliha Kayacı da konuşmasında eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin birlikte büyütüleceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri ile birlikte Newroz ateşi yakıldı, kutlamalar şarkılar ve halaylarla sürdü.

“Antalya’da Barış ve Demokrasi Mesajı”

Antalya’da Kepez Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Newroz kutlaması saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz, barış sürecine dikkat çekerek Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü yönünde adım atılması gerektiğini ifade etti.

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Newroz’un barış ve özgürlüğe vesile olması temennisinde bulunurken, DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş de özgürlük ve eşitlik taleplerini dile getirdi.

Antalya’daki kutlamada da Barış Anneleri tarafından yakılan Newroz ateşi, “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde karşılandı.

Her iki kentte de Newroz, halkların birlik, özgürlük ve demokrasi taleplerinin güçlü şekilde dile getirildiği kitlesel buluşmalara sahne oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir