Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe: Demokratik Kamuoyuna ve Can Dostlarımıza

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi olarak; inancımızın, yol ve erkanımızın düsturlarından olan “yol bir, sürek binbirdir ve yol cümleden uludur” sözlerinin gereği olarak sürdürdüğümüz bir dizi çalışma çok önemli bir aşamaya gelmiştir. Öncelikle Yolda birliğin özde birlikten geçtiğinin bilincindeyiz. Ancak,birliğin pekişmesi, güçlenmesi ve ete kemiğe bürünmesi için bir diğer önemli husus da; mekanda ve cemde birliktir. Kurumlar ise birer mücadele aracıdır. Esas olan yoldur, taleplerimizdir, ilkelerimizdir ve tabi ki menzilimizdir.
Tarsus’ta bundan beş yıl önce belediyece inşa edilen Tarsus Cemevi bünyesinde, faaliyetlerini sürdüren Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi Başkanı Sayın Erdal Turgut ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süredir sürdürdüğümüz seviyeli ve bir o kadar da anlayışlı görüşmelerimiz sonuç vermiş ve bundan böyle dernek faaliyetlerimizi Tarsus Cemevinde sürdürmemiz noktasında görüş birliğine varılmıştır. Her iki derneğin kendi kurumsal kimliği gereği özgün faaliyetlerinde serbest kalması koşulu ile, Cemlerimizi, ibadetlerimizi, erkânlarımızı, kimi eğitim faaliyetlerini ortak mekanda birlikte yürütmemizin Alevilerin birliğine önemli katkılar sunacağına, Tarsusta faaliyet sürdüren ve aynı federasyona üye iki derneğin üyeleri ve yöneticilerinin arasındaki gereksiz ve suni ayrışmayı bertaraf edeceğine inanıyoruz.
Cemevi idaresi Tarsus Belediyesinin Önceki dönem meclis kararı gereği AKD Tarsus Şubesine aittir. Bu durum devam edecektir. Bizim derdimiz zaten bir yeri yönetmek değil, yolu sürmektir. Bizim için ilkelerimiz ve Alevilerin birliği her şeyin üstündedir.
Sevgili Canlar, görüşmelerimiz gerçek manada büyük bir olgunluk içinde geçmiştir. Görüşmelerimizin olumlu sonuçlanmasına katkı sunan başta her iki derneğin yönetim kurulu üyelerine, AKD Tarsus Şube Başkanı Sayın Erdal Turgut’a ve üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca, görüşmeler boyunca Cemevi çatısı altında birleşme irademiz ve isteğimize olumlu katkılar sunan Ercan Kazım Özer Dedemize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Aldığımız bu karar başta Aleviler olmak üzere, demokratik kamuoyuna ve dostlarımıza hayırlı olsun. Artık hep beraber cemevinde bir aradayız. Sevinçliyiz, mutluyuz. Bundan böyle her türlü ayrıştırıcı ve ötekileştirici dilden ve tutumdan uzak, erkânlarımızı ve yolumuzu can cana, gönül gönüle cemevinde sürdüreceğiz. Artık, eskisinden daha güçlüyüz, birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Bu süreçte karşımıza çıkacak zorlukların kolayca üstesinden geleceğiz. Buna inanıyoruz. Bütün canları ve Pir Sultan Abdal Dostlarını bu sürece katkı sunmaya davet ediyoruz. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi örgütlülüğü adına, siz can dostlarımızı yeni adresimize mutlaka bekliyorum. Sizi aramızda görmekten onur duyacağız.
Gelin Canlar Bir olalım, gönülleri bir edelim. Kini, kibiri defedelim. Fitneye ve fesata fırsat vermeyelim.
Hak utandırmasın,
Hızır her daim bizimle olsun ve elimizden tutsun.
Ayrışa ayrışa değil, birleşe birleşe kazanacağız.
Demokratik Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Aşk ile…

Cuma ERÇE
Pir Sultan Abdal Kült. Der. Tarsus Şube Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir