Cum. May 15th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Beyoğlu’nda Cemevi Mücadelesi: “Beyoğlu Halkı Cemevine Kavuşana Kadar Devam Edeceğiz”

⌈AHA⌉ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Beyoğlu’nda cemevi inşası için yürütülen mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Derneğin Beyoğlu Şubesi tarafından başlatılan süreçte, cemevi yapılması planlanan alana konteyner yerleştirilirken, İstanbul’daki şubelerin katılımıyla bölgede Cem hizmeti yürütüldü.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, Beyoğlu ilçesinde bugüne kadar bir tane dahi cemevinin bulunmamasının Alevi yurttaşlar açısından büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekildi.

“Beyoğlu Halkının Talebiyle Adım Atıldı”

Açıklamada, Beyoğlu’nda yaşayan Alevi yurttaşların uzun süredir cemevi talebinde bulunduğu belirtilerek, konteyner yerleştirilen alanda gerçekleştirilen Cem hizmetinin bu mücadelenin bir parçası olduğu ifade edildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, İstanbul şubelerinin katılımıyla dayanışma içinde hareket edildiğini vurgulayarak, Beyoğlu halkının ibadet ve inanç merkezine kavuşması için çalışmaların süreceğini kaydetti.

“Cemevi Açılana Kadar Mücadele Sürecek”

Dernek açıklamasında, Beyoğlu’nda bir cemevi açılmasının yalnızca bir ibadet alanı değil, aynı zamanda Alevi toplumunun kültürel ve toplumsal varlığının görünürlüğü açısından da önemli olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Beyoğlu halkı cemevine kavuşana kadar mücadelemize devam edeceğiz” denilerek, sürecin kararlılıkla sürdürüleceği mesajı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir