Sal. May 19th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi Canları Pir Abdal Musa Dergâhı’nda Bir Araya Geldi

⌈AHA⌉ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sultangazi Şubesi – Gazi Şehitleri Cemevi tarafından, Antalya’nın Elmalı ilçesinde bulunan Pir Abdal Musa Sultan Dergâhı’na kültür ve inanç ziyareti gerçekleştirildi. 16-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ziyaret programında canlar, Alevi-Bektaşi inancının önemli inanç merkezlerinden biri olan dergâhta bir araya gelerek cem oldu, lokmalar pay edildi ve semahlar dönüldü.

Ziyaret boyunca birlik, rızalık ve yol muhabbeti vurgulanırken, Pir Abdal Musa’nın temsil ettiği değerlerin yaşatılmasının önemine dikkat çekildi.

“Pir Abdal Musa’ya Niyaz Olduk”

PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi tarafından yapılan açıklamada, ziyaretin ilk gününde Pir Abdal Musa Sultan Türbesi’nin ziyaret edildiği, duaların edildiği ve çerağların uyandırıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Düzenlediğimiz kültür ve inanç gezisine katılan canlar dergahın manevi atmosferinde bir araya geldi. Ziyaret kapsamında ilk gün Pir Abdal Musa Sultan Türbesi ziyaret edilerek dualar edildi, çerağlar uyandırıldı. Sonrasında kurban lokması tığlandı ve pişirilen lokmalar tüm canlara pay edildi.”

Program kapsamında akşam saatlerinde cemin bağlandığı belirtilirken, İsmail Soyupak Dede ve Satılmış Canbek Dede’nin nezaretinde yürütülen erkânda deyişler ve nefesler eşliğinde semah dönüldüğü ifade edildi.

“Yolda Birlik ve Beraberlik Vurgusu”

Açıklamada, cem sırasında yapılan sohbetlerde Alevi yolunun birlik ve dayanışma anlayışının öne çıkarıldığı belirtilerek şu değerlendirmeye yer verildi:

“İsmail Soyupak Dede, Pir Abdal Musa’nın temsil ettiği değerleri anlattığı konuşmasını yolda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek tamamladı.”

Ziyaretin ikinci gününde ise Pir Abdal Musa ile özdeşleşen Yeşil Göl ve Uçan Su mevkilerinin ziyaret edildiği kaydedildi. Doğayla iç içe gerçekleştirilen buluşmada canların deyişler eşliğinde semah döndüğü ve yol muhabbetini paylaştığı ifade edildi.

“Lokmalar Hak Katında Kabul Olsun”

PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi açıklamasının sonunda, ziyaret boyunca hizmet sunan dedelere, lokmaları hazırlayan analara ve gençlere teşekkür edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Pir Abdal Musa Sultan’ın huzurunda lokmalarını paylaşan, ceme duran, yol aşkıyla bizimle bu menzile yürüyen tüm canların hizmetleri Hak katında kabul ve makbul olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir