PSAKD Ankara Şubesi’nden Madımak Katliamı’nın 33. Yılında Anma Programı: “Unutma, Kabullenme, Hesaplaş!”
⌈AHA⌉ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ankara Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 canı anmak ve katliamın unutulmaması için Ankara’da kapsamlı bir anma programı gerçekleştirecek. “Madımak Katliamını Unutma! Kabullenme! Hesaplaş!” şiarıyla düzenlenecek etkinlikte, hem katledilen canların anısı yaşatılacak hem de adalet ve yüzleşme talebi bir kez daha yükseltilecek.
Madımak Katliamı’nın 33. yılı dolayısıyla hazırlanan program, sanatçıların, demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin ve Alevi kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Etkinlikte, katliamda yaşamını yitiren aydınlar, sanatçılar ve gençler anılırken, Türkiye’nin yakın tarihindeki en büyük insanlık suçlarından biriyle yüzleşilmesi çağrısı yapılacak.
Sanatçılar Madımak İçin Sahne Alacak
1 Temmuz Çarşamba günü saat 18.30’da, Dikmen Caddesi’nde bulunan PSAKD İlk Şube önünde gerçekleştirilecek anma programında sanatçılar Mustafa Özarslan, Gökhan Kılıç, Etna Gül ve Zafer Akkaş sahne alacak.
Sanatçıların seslendireceği eserlerle Madımak’ta yaşamını yitiren 33 can anılırken, dayanışma ve hafıza vurgusu öne çıkarılacak. Program boyunca katliamın unutulmaması ve cezasızlık politikalarına karşı mücadelenin sürdürülmesi çağrıları yapılacak.
33 Canın İsimleri Bir Kez Daha Anılacak
Anma programında, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren Ahmet Özyurt, Asaf Koçak, Asım Bezirci, Asuman Sivri, Behçet Aysan, Belkıs Çakır, Carina Cuanna, Edibe Sulari, Erdal Ayrancı, Gülderen Akça, Gülsün Karababa, Handan Metin, Hasret Gültekin, Huriye Özkan, İnci Türk, Koray Kaya, Mehmet Atay, Menekşe Kaya, Metin Altıok, Muammer Çiçek, Muhibe Akarsu, Murat Gündüz, Nesimi Çimen, Nurcan Şahin, Özlem Şahin, Sait Metin, Sehergül Ateş, Serkan Doğan, Serpil Canik, Uğur Kaynar, Yasemin Sivri, Yeşim Özkan ve diğer canların anıları yaşatılacak.
Alevi Kurumları ve Demokratik Kitle Örgütleri Bir Araya Gelecek
Etkinlik, yalnızca bir anma programı olmanın ötesinde, Madımak Katliamı ile yüzleşme ve adalet talebinin yükseltildiği ortak bir buluşma niteliği taşıyor.
Programa destek veren kurumlar arasında Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu, Aşık Veysel Kültür Derneği, Devrimci Parti, Dikmen Halkevi, Emek Partisi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Ovacık Derneği, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) yer alıyor.
“Unutma, Kabullenme, Hesaplaş” Çağrısı
PSAKD Ankara Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından yapılan çağrıda, Madımak Katliamı’nın yalnızca geçmişte yaşanmış bir olay olmadığı, bugün de adalet arayışının sürdüğü vurgulandı.
Katliamın 33. yılında bir kez daha “Unutma, Kabullenme, Hesaplaş” çağrısı yapılırken, tüm demokrasi ve insan hakları savunucuları anma programına davet edildi.
Anma etkinliği, 1 Temmuz’da PSAKD İlk Şube önünde gerçekleştirilecek programın ardından, 2 Temmuz’da saat 19.30’da Ankara Anıt Park’ta düzenlenecek buluşmayla devam edecek.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler