Cum. Tem 24th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD Heyeti Zara ve İmranlı’da Sivas Mitingi İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

⌈AHA⌉ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gülüm, PSAKD Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım ve PSAKD Banaz Şube Başkanı Gazi Aslan’dan oluşan heyet, 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı anma mitingi öncesinde Zara ve İmranlı’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Heyet, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Zara ve İmranlı şubelerini ziyaret ederek cemevi yöneticileri ve yurttaşlarla bir araya geldi.

Madımak Katliamı’nın 33. yılında gerçekleştirilecek anma ve miting çalışmalarını sürdüren heyet, bölgedeki esnafları da ziyaret ederek 2 Temmuz’da Sivas’ta düzenlenecek kitlesel buluşmaya katılım çağrısında bulundu.

Sivas Mitingi İçin Çağrı Yapıldı

Ziyaretler kapsamında yurttaşlarla sohbet eden heyet üyeleri, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde katledilen 33 canın anısına gerçekleştirilecek anmanın önemine dikkat çekti. Katliamın unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurgulayan heyet, tüm demokrasi güçlerini ve yurttaşları Sivas’taki anma programına katılmaya davet etti.

Cemevleri ve Esnaflarla Buluşma

PSAKD heyeti, HBVAKV Zara Şubesi ve HBVAKV İmranlı Şubesi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerde cemevi yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunurken, bölgedeki esnafları da ziyaret ederek anma etkinliklerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan görüşmelerde, Madımak Katliamı’yla yüzleşme, adalet talebi ve toplumsal hafızanın canlı tutulmasının önemi üzerine değerlendirmeler yapıldı.

“Misafirperverlikleri İçin Teşekkür Ediyoruz”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ziyaretlerin verimli geçtiği belirtilerek HBVAKV Zara ve İmranlı şubelerine teşekkür edildi.

Açıklamada, “2 Temmuz Sivas mitingi için Genel Başkanımız Cuma Erçe, Genel Başkan Yardımcımız Hasan Gülüm, Sivas Şube Başkanımız Hidayet Yıldırım ve Banaz Şube Başkanımız Gazi Aslan’dan oluşan heyetimiz Zara ve İmranlı’da HBVAKV Zara ve İmranlı şubelerini ziyaret etmiş, esnafla sohbet ederek mitinge davet etmişlerdir. Cemevi başkanlarımıza misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Madımak İçin Adalet Talebi Sürüyor

Alevi kurumları, demokratik kitle örgütleri ve insan hakları savunucuları, Madımak Katliamı’nın 33. yılında da adalet talebini yükseltmeye hazırlanıyor. Sivas’ta gerçekleştirilecek anma programları ve mitinglerle, katledilen 33 canın anısı yaşatılırken, katliamla yüzleşme ve cezasızlık politikalarına son verilmesi çağrısı yinelenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir