Cts. Tem 25th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Düren AKM’de “33 Can, 33 Yıl” Anması: “Madımak’ı Unutmadık, Unutturmayacağız”

AHA – Düren ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi (AKM), Sivas Madımak Katliamı’nın 33. yılı dolayısıyla “33 Can, 33 Yıl” şiarıyla anma programı düzenledi. Etkinlikte, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren 33 can anılırken, hakikat, adalet ve toplumsal hafızanın diri tutulması çağrısı yapıldı.

Anma programında yapılan konuşmalarda, Madımak Katliamı’nın yalnızca Alevi toplumunun değil, insanlığın ortak vicdanında derin izler bırakan bir insanlık suçu olduğu vurgulandı.

“Bugün Sadece Bir Katliamı Değil, Yakılan Vicdanı da Anıyoruz”

Düren ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi Başkanı, yaptığı konuşmada, katılımcıların Madımak’ta yitirilen 33 canı anmak, acıyı paylaşmak ve toplumsal hafızayı canlı tutmak için bir araya geldiğini belirtti.

Konuşmada, 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal etkinlikleri sırasında Madımak Oteli’nin gerici bir kalabalık tarafından kuşatıldığı, otelde bulunan aydınların, sanatçıların, ozanların ve canların içeride mahsur kaldığı, yetersiz müdahale sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Başkan, “Bugün sadece bir katliamı anmıyoruz. İnsanlığın, vicdanın ve adaletin nasıl yakıldığını da unutmuyoruz.” sözleriyle Madımak Katliamı’nın yalnızca geçmişte yaşanmış bir olay değil, adalet mücadelesinin sürdüğü tarihsel bir yara olduğunu ifade etti.

33 Can İçin Saygı Duruşu

Konuşmanın ardından, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 can anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Program, “Sivas Madımak, 33 Can, 33 Yıl… Unutmadık, unutturmayacağız.” vurgusuyla sona ererken, katılımcılar hakikat ve adalet mücadelesini sürdürme kararlılıklarını bir kez daha dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir