NATO Protestosuna Abluka, Çok Sayıda Gözaltı
AHA – NATO’ya Hayır Koordinasyonu’nun çağrısıyla Ankara’da düzenlenmek istenen NATO karşıtı eyleme polis müdahale etti. Kurtuluş Parkı’nda bir araya gelmek isteyen aralarında siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve Halkevleri yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi polis ablukasına alınırken, çok sayıda eylemci darp edilerek gözaltına alındı.
Polisin, eylem alanında görev yapan basın mensuplarının görüntü almasını engellediği ve gazetecileri alandan uzaklaştırdığı belirtilirken, farklı noktalardan Kurtuluş Parkı’na ulaşmaya çalışan gruplara da müdahale edildi.
Çok Sayıda Siyasi Temsilci Abluka Altına Alındı
NATO Zirvesi’ni protesto etmek amacıyla Kurtuluş Parkı’nın Kolej girişinde yapılması planlanan eyleme; Halkevleri Genel Başkanı Sevinç Hocaoğulları, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, EMEP milletvekilleri İskender Bayhan ve Sevda Karaca, DEM Parti milletvekilleri Perihan Koca, Kezban Konukçu ve Burcugül Çubuk ile Halkevleri yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Eylem başlamadan alanı kuşatan polis ekipleri, katılımcıları abluka altına alırken, basın mensuplarının görüntü almasını da kalkanlarla engellemeye çalıştı.
Halkevleri Yöneticileri Gözaltına Alındı
Müdahale sırasında Halkevleri Genel Başkanı Sevinç Hocaoğulları, Genel Sekreter Özgür Ersoy, Hukuk Sekreteri Döndü Kurşunoğlu ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Nebiye Merttürk gözaltına alındı.
Polis müdahalesi sırasında darp edildiği belirtilen Nebiye Merttürk, ters kelepçeyle polis aracına bindirilirken şu sözlerle tepki gösterdi:
“Katiller, bugün her sokaktan kapınıza ‘NATO defol, bu memleket bizim’ diye dayanacağız.”
Farklı Noktalardan Yürümek İsteyenlere De Müdahale
Yoğun polis ablukasına rağmen farklı yönlerden Kurtuluş Parkı’na yürümek isteyen gruplar da polis müdahalesiyle karşılaştı.
TİP Ankara İl Başkanı Fırat Çoban’ın da aralarında bulunduğu TİP, EMEP, Umut-Sen, Gençlik Komiteleri, Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Emeğin Kurtuluşu üyelerinin darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi.
NATO Zirvesi Öncesi Ankara Ablukaya Alındı
NATO Zirvesi öncesinde Ankara Valiliği, 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında kent genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşleri başta olmak üzere çok sayıda etkinliği yasakladı.
Zirve kapsamında başta Beştepe, Söğütözü, Anadolu Bulvarı, Mevlana Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı ve Atatürk Bulvarı olmak üzere birçok ana arter ulaşıma kapatılırken, kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda kamu çalışanı idari izinli sayıldı, çeşitli etkinlikler iptal edildi veya ertelendi.
Operasyonlar Ve Gözaltılar Tepki Çekti
NATO Zirvesi öncesinde Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen operasyonlarda gazeteciler, akademisyenler, avukatlar, öğrenciler, sendikacılar ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri gözaltına alındı.
NATO’ya Hayır Koordinasyonu ve çok sayıda demokratik kitle örgütü, gözaltılar ve yasakların demokratik hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu belirterek, savaş politikalarına ve NATO’ya karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler