Cum. Tem 24th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD Ankara Şubesi’nden Aşure Lokmasına Davet

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ankara Şubesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenleyeceği aşure lokmasına ilişkin çağrıda bulundu. Dernek, 26 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek lokma etkinliğine tüm canları davet ederken, paylaşma, dayanışma ve birlik kültürünü birlikte büyütme çağrısı yaptı.

ANKARA – AHA Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ankara Şubesi, Muharrem ayı kapsamında düzenleyeceği geleneksel aşure lokmasına ilişkin bir davet yayımladı. Şube yönetimi, tüm canları aynı sofrada buluşmaya çağırarak, lokmaların paylaşılacağı etkinliğin 26 Temmuz 2026 Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

PSAKD Ankara Şubesi binasında yapılacak etkinlikte, Muharrem ayının taşıdığı manevi değerler doğrultusunda canların bir araya gelerek aşure lokmasını paylaşacağı belirtildi.

Birlik Ve Dayanışma Çağrısı

Dernek tarafından yapılan davette, Alevi inancında önemli bir yere sahip olan lokma geleneğinin birlik, dayanışma ve paylaşmanın simgesi olduğuna dikkat çekildi.

Çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Lokmalarımız kabul, muratlarımız hasıl ola. Tüm canları lokmalarımızı paylaşmaya bekliyoruz.”

Lokma 26 Temmuz’da Paylaşılacak

PSAKD Ankara Şubesi’nin düzenleyeceği aşure lokması;

  • Tarih: 26 Temmuz 2026 Pazar
  • Saat: 18.00
  • Yer: Ata Mahallesi, Lizbon Caddesi No:107, Öveçler / Ankara

adresindeki dernek binasında gerçekleştirilecek.

Etkinlikte canların aynı sofrada buluşarak lokmalarını paylaşması, Muharrem ayının dayanışma ve kardeşlik ruhunun birlikte yaşatılması hedefleniyor.

Lokmaya Katkı Sunmak İsteyenlere Çağrı

PSAKD Ankara Şubesi, aşure lokmasına katkı sunmak isteyen yurttaşların da dernekle iletişime geçebileceğini belirtti. Davet afişinde, katkıda bulunmak isteyenler için 0543 979 49 04 numaralı iletişim hattı paylaşıldı.

Muharrem Ayında Lokma Geleneği Yaşatılıyor

Alevi inancında Muharrem ayı; paylaşmanın, dayanışmanın, rızalığın ve ortaklaşmanın en güçlü biçimde yaşandığı dönemlerden biri olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Ankara’da da düzenlenen aşure lokmalarıyla canlar bir araya geliyor, birlik ve kardeşlik duyguları ortak sofralarda pekiştiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir