Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevilerin barış senfonisi binlerle yankılandı

– Fatih Çimen-Köln –

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun, 30. yıl Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi Almanya’nın Köln kentinde yaklaşık onaltı bine yakın bir kitlenin  katılımıyla Langxses Arena’da gerçekleşti.

Devlet Bakanı Michelle Müntefering, Kuzey Ren Vestfalya  (NRW) Eyaleti Uyum Bakanı Dr. Joachim Stamp ve Köln Belediye Başkanı Elfi Scho-Antfwerpes, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK) Başkanı Huseyin Mat’ın yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve enternasyonal bir dayanışma ruhunun hakim olduğu geceye Almanya ve komşu ülkelerden binler akın etti.

Türkiye’den de çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, sanatçı, alevi federasyonu eski başkanları ve avrupa’nın çeşitli ülkelerinden federasyon üyesi dernekler katıldı.

Aleviliğin Avrupa’da 30 yıllık örgütlülüğün manifestosunun yazıldığı etkinlikte AABF Başkanı Hüseyin MAT,’’Tam demokratik ve laik bir Türkiye’’ istediklerini belirtti.

30’ncu  yıl Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi, halkların, dillerin, inançların, kültürlerin ‘Sanatsal Şöleni’ gibiydi..

AABF’nin kuruluşunun 30. yıldönümde 10 aylık bir çalışma sonucu  800 kişilik bir müzik gurubu ve koro eşiliğinde büyük hazırlıkla yapıldı.

Türkiye’den ve Avrupa’dan çok sayıda sanatçının yer aldığı 30. yıl Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi’nde adeta Ali Ekber Çiçek ile Beethoven’un, Bağlama ile Piyanonun, Semah ile Gospel’ın kucaklaşması oldu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na (AABK) bağlı Britanya, Fransa, İsviçre, Norveç Danimarka, Hollanda, Belçika, İtalya Alevi Birlikleri Federasyonlarından yönetici ve üyeleride katıldığı etkinlikte; binlerce gence bağlama öğreten, onların İdolü olan ünlü Bağlama Virtiözü, Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ’a Barış ve Dostluk Ödülü verildi.

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, Köln Arena’da gerçekleştirdikleri  ‘’Yol Bir Sürek Bin bir Barış Senfonisi ‘’ etkinliğinini ardından yazılı bir açıklama yaparak, etkinliğin gerekleşmesine katkı suna  herkese teşekkür etti . ‘’Dün tarihe bir not daha düştük. 15 bin can bir olduk, diri olduk, iri olduk. En kitlesel Arena etkinliğimiz olan, Yol Bir Sürek Binbir Barış Senfonisi etkinliğimizi başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Başta 160 AKM-Cemevimize, değerli üyelerimize, dostlarımıza, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonumuza ve temsilcilerimize, Desteğini esirgemeyen değerli sanatçı dostlarımıza, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine, sanat Yönetmenimiz Necati Şahin, Müzik Dikrektörümüz Kemal Dinç, Mesut Gülşen, Betim Güneş’e, etkinliğimizin başarılı olması için gece gündüz çalışan komitelerimize, federasyonumuzun fedakar emekçilerine, katkı ve destek sunan herkese çok teşekkür ediyorum‘ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir