Canlar olarak bir olduk, diri olduk, iri olduk

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’muzun 30. kuruluş yıldönümünü, 28 Eylül 2019 Cumartesi günü, Köln Lanxess Arena’de, “Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi” adlı görkemli bir etkinlikle kutladık.
Alevi kültürünün ve binlerce yıllık kadim “Alevi Yolu”nun özünde varolan;
Doğaya, insana, emeğe, sevgiye ve evrensel barışa olan saygısını,
Yüzlerce bağlama, koro, semah grubu ile, Senfoni Orkestrası ve uluslararası sanat arenasında tanınmış sanatçıların seslendirği eserlerle gösterdik.
Sanat Yönetmeni Necati Şahin ;
Alevi inancının, felsefesinin, kültürünün; ses ve ışık, dans ve nefesle nasıl harmanlandığını ve yeniden üretildiğini bir kez daha bizlere gösterdi.
Bu özel günde, “Aşk Ola” ve “Doğa Aşkına” etkinliklerimizi yeniden hatırlamamıza vesile olan,
Sanatın sihirli gücü ile öğretinin evrensel boyutunu buluşturan Sanat Yönetmeni Necati Şahin’e, Müzik Direktörü Kemal Dinç’e, Koreograf Mesut Gülşen’e, Betim Güneş’e,
Ve yaklaşık bir yıldır bu etkinliğe karıncalar misali çalışarak hazırlanan Hüseyin Mat Başkanımız nezdinde Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’muza ve emeği geçen cümle Canlara sonsuz teşekkürler.
Hizmetlerinize Aşk Ola.
Saygılarımla.
Erdal KILIÇKAYA
AABK 2. Başkanı
FUAF YK Üyesi

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler