Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Zeynep Yıldırım ve Songül Çimen Derhal Serbest Bırakılsın!

 Bir Alevi kadın yönetici daha tutuklandı. PSAKD Sarıyer Şube yöneticisi Songül Çimen, Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan oğlunu ziyaret ettikten sonra gözaltına alındı. Çimen, ifade işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. PSAKD Genel Merkezi, Songül Çimen’in tutuklanmasına ilişkın yaptığı yazılı açıklamada şıu ifadeleri kullandı:

”Silivri Cezaevi’nde tutuklu oğlunu ziyaret ettikten sonra gözaltına alınan PSAKD Sarıyer Şube yöneticimiz Songül Çimen, ifade işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Songül canımızın görev yaptığı Sarıyer Şubemize bağlı Küçük Armutlu Cemevi daha önce de defalarca hedef alındı. Geçtiğimiz yıl kolluk güçleri Küçük Armutlu Cemevine her türlü hakkı, hukuku ve vicdanı ayaklar altına alacak şekilde kapıları kırarak girmiş, içerideki canlarımıza işkence yaparak gözaltına almıştır. Milyonlarca insanın kutsal bildiği bir mekana insanlığa ve vicdana sığmayacak şekilde yapılan bu utanmazca ve ahlaksızca saldırıya direnen ve karşı çıkan Sarıyer Şube Başkanımız Zeynep Yıldırım bu baskının birkaç gün sonrasında evi basılarak gözaltına alındı ve sonrasında tutuklandı. Ancak Sarıyer Şubemize dönük baskı politikaları hız kesmeden devam etti.

”PSAKD SARIYER ŞUBEMİZ YALNIZ DEĞİLDİR”

  Açıklamanın davamında Alevi kurumlarına yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamlara ilişkın şu ifadeler kullanıldı: ”Bu baskı politikalarının son örneğini ise şube yöneticimiz Songül Çimen’in tutuklanmasında yaşadık. Songül Çimen’in tutuklanmasına neden olduğu söylenen gizli tanık ifadesi Türkiye’de artık rutin hale gelmiş olan ve demokrat-muhalif insanları sindirmeyi amaçlayan hukuk dışı bir uygulamadır. Şube başkanımız Zeynep Yıldırım ise bir yılı aşkın bir süredir henüz ortada bir iddianame bile olmaksızın cezaevinde tutukludur. Ne ile suçlandığı dahi belli olmadan Zeynep Yıldırım’ı ve Songül Çimen’i bu şekilde cezaevinde tutmak tamamen hukuk dışı ve keyfi bir uygulamadır. Yetkililere sesleniyoruz: “Hem suçlu hem güçlü” deyimine uygun olarak hem Cemevimize saldıracaksınız hem de buna karşı çıkan Cemevi başkanımızı ve yöneticimizi tutuklayacaksınız . Bu yaptığınız zulümdür. Mevcut Anayasayı ve hukuku dahi çiğniyorsunuz. Yaptığınız bu zulme boyun eğmeyeceğiz. Pirimiz Pir Sultan Abdal’ın “Dönen Dönsün Ben Dönmezem” şiarıyla doğru bildiğimiz yoldan ne pahasına olursa olsun dönmeyeceğiz.”

PSAKD Sarıyer Şubemiz Yalnız Değildir!

Baskılar Bizi Yıldıramaz!

Zeynep Yıldırım ve Songül Çimen Derhal Serbest Bırakılsın!

PSAKD Genel Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir