Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avusturya ABF İnanç Kurulu, 2. Ana, Dede, Zakir eğitimi semineri düzenledi

Avusturya ABF İnanç Kurulu,  Ana, Dede, Zakir eğitimi seminerinin ikincisini Wels Alevi  Kültür Merkezi’nde düzenledi. Eğitim seminerinin açılış konuşmasını Avusturya ABF İnanç Kurulu Başkanı Haydar Bilgin Dede yaptı.  Seminere eğitmen olarak katılan AABK İnanç, Yol ve Erkan Kurulu Başkanı Cafer Kaplan Dede’nin Aleviliğin temel dokuları ve değerleri üzerine yaptığı sunumlar katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.

Avusturya ABF İnanç Kurulu Başkanı Haydar Bilgin Dede başarıyla gerçekleştirdikleri  eğitim seminerine ilişkin sunlar ifade etti:  ” Birncisini Wörgl şehrinde yaptığımız Ana, Dede, Zakir eğitimi seminerinin ikincisini 19.10.2019 tarihinde Wels Alevi  Kültür Merkezi’nde düzenledik. AABK İnanç, Yol ve  Erkan Kurulu Başkanı Cafer Kaplan Dedemizin eğitmen olarak katıldığı seminerde inaç kurulumuza bağlı olan Cemevlerimizden gelen dedelerimizle, analarımızla, zakirlerimizle ve taliplerimizle birlikte 4 Kapı Kırk Makam’ın Alevilkte ki yerini, önemini ve Alevi inancında yöresel farklılıkları işledik. Hakka yürüme erkanının pratiksel eğitimini gerçekleştirdik.

2. Ana, Dede, Zakir eğitimi seminerimize  Almanya’dan katılarak bize sunduğu büyük katkılarından dolayı AABK inanç, Yol ve Erkan Kurulu Başkanı Cafer Kaplan Dedemize, Avusturya ABF’mizin ve AABF İnanç Kurulumuzun yöneticilerine,  AKM’lerimize ve ayrıca bizlere ev sahipliği yapan Wels Alevi Kültür Merkezi Başkanına ve yönetimine yaptıkları hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.  Eğitimimize katılan tüm Pirlerimizin , Analarımızın, Zakirlerimizin, Taliplerimizin hizmetleri Hakk katında kabul olsun ” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir