Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAGB Açıklaması: Avrupa Alevi Gençler Birliği, Onursal Başkanımız Turgut Öker’in yanındadır

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker geçtiğimiz günlerde İstanbul Sabiha Gökçek Havaalanı’nda gözaltına alınmıştı. Çağlayan Adliyesi’nde ifadesi alınan Öker,  yurtdışına çıkmasına yasak konularak  serbest bırakıldı. Bu karara AABK bileşeni tüm Alevi kurumları gibi, AAGB’de sert tepki gösterdi.

” BU DAVA BÜTÜN ALEVİLERİN DAVASIDIR! ”

Avrupa Alevi Gençler Birliğ, ”Bu dava bütün Alevilerin davasıdır” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada,  AABK, Onursal Başkan Turgut Öker’e konulan yurtdışına çıkış yasağına ve bu yasağın kaldırılmasına ilişkin su ifadeler kullanıldı:

”  Bu dava bütün Alevilerin davasıdır. Avrupa Alevi Gençler Birliği, Onursal Başkanımız Turgut Öker’in yanındadır. Yıllardır Turgut Öker ve Alevi hareketi içerisinde yöneticilik yapmış olan canlar üzerinden Alevilere ve aleviliğe saldırılıyor.

Taleplerimiz hiç değişmedi: zorunlulu derslerin kaldırılması, Alevi köylerine cami yapılmaması, cemevlerimiz ibadethane olarak kabul görmesi, diyanet işleri başkanlığının kaldırılması ve alevilerin eşit yurttaşlık haklarını engelleyen tüm olumsuzlukların ortadan kalkması için haykırdık, mücadele ettik. Mücadele etmeyede devam edeceğiz.
Avrupada doğan, burada eğitim alan ve ilk cem erkanını burada yaşayan alevi gençleri olarak, sorgulamayı, insanlık davasına sahiplenmeyi ve mücadele etmekten asla vaz gecmeyeceğiz.”

” SENDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUZ TURGUT BAŞKAN…”

Turgut Öker şahsında yargılanan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu”dur vurgusunun yapıldığı açıklamanın davamında şunlar ifade edildi:
Yıllardır bedel ödeyen Liderimiz Turgut Öker’e haksızlık yaparak, Alman ve Türkiye vatandaşı olmasına rağmen seyahat özgürlüğünü kısıtlayarak, bizleri korkutacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.
Turgut Öker ve YOL arkadaşları sayesinde binlerce bilinçli genç yetişti, her gecen günde bu artmakta. Manevi değeri yanımızda oldukça yüksek olan Turgut Öker’i politik sebeblerden dolayı yurt dışı yasağı koymanız, bizlere, Turgut Öker’in ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Senden çok şey öğreniyoruz Turgut Başkan, Yol ve Erkanımız uğruna halen verdiğin bedeller bizler için bir ışıktır!

Yalnız değilsin, SENİNLEYİZ!”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir