Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Grup Yorum’un duruşması; 20 Kasım’da Çağlayan Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt’un yargılandığı davanın duruşması 20 Kasım günü saat 09.30’da Çağlayan Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek. Grup Yorum ve birçok demokratik kuruluş tarafından davaya katılarak açlık grevinde olan Yorum üyelerinin sahiplenmesi konusunda duyurular yapıldı. Bunların içinde tutsak Yorumcuların aileleri de yer almaktadır! Adalet istemiyle Grup Yorum üyeleri bugün 187 gündür açlık grevi eylemine devam etmektedir.

Grup Yorum üyelerinin açlığı 187. gününde devam etmektedir.

Dile kolay, dört ayı aşkındır adalet talebiyle bedenlerini açlığı yatırmışlar!

Haklı ve meşru olan halktan yana, halkın sesi olan Grup Yorum’un verdiği sanat mücadelesinden Türkiye ve Dünya genelindeki emperyalist sistem korkmaktadır. Bu korku kendi çıkarlarının önünde büyük bir engeldir!. Bu engeli de açmak için AB ve ABD’nin dayatmasıyla Grup Yorum’un çalışmalarının yürütüldüğü İdil Kültür Merkezi defalarca basılarak talan edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Yüz binleri aşan konserlerinin yasaklanması ise başta Türkiye ve Türkiye’yi destekleyen Avrupa ülkeleri tarafından yasaklanmıştır. Bu yasakların tek nedeni ise halkın örgütlenip, hakkını savunması-aramasını, bu uğurda örgütlenmesinin önüne geçmek istemektedir bu düzen.
Halkın ve halkın sanatçılarının haklı talepleri için başvuruların tüm yolların tıkanmasının ardından bedenlerine açlığa yatıran Grup Yorum üyelerinin yalnız bırakılmaması günümüzde Türkiye ile dünyada yaşanan adaletsizliğe, sisteme karşı kararlı verilen mücadeleyle eşdeğerdir.

Halkın haklı taleplerini sahiplenmek, açlık grevi eylemlerinin 188. gününde olacak Helin Bölek ve Bahar Kurt’u 20 Kasım günü saat 09.30’da Çağlayan Adliyesi’nde yalnız bırakmayalım!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir