Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Velbert Alevi Bektaşi Kültür Merkezi,  ” Barış’a Ses, Yol’a Nefes‘‘ etkinliğini kitlesel bir katılımla gerçekleştirdi

AHA – Velbert Alevi – Bektaşi Kültür Merkezi; 24 Aralık Salı günü, ” Barış’a Ses, Yol’a Nefes‘‘ ismiyle düzenlediği kültür etkinliğini yoğun bir kitlesel katılımla gerçekleştirdi.  Şu şanatçıların  ( Zeynel Üstüneri, Nadin Tanrıverdi, Taylan, Deniz, Dersim, Grup Diyar, Grup Nefes Velbert, Tolga Sağ, Cengiz Özkan, Muharrem Temiz ve Met Kılıç) sahne aldıkları etkinlikte çoşku yer yer doruğa çıktı.

Sunuçların sık sık birçok konuda politik, kültürel ve sanatsal mesajlar verdikleri etkinliğe AABF NRW Bölge Temsilciliği adına Mesut Kabakçı ile Vedat Bircan katıldılar. Vedet Bircan’ın kısa bir konuşma yaptığı etkinliğe, AABF İnanç Kurulu’ndan Cafer Özata Dede ile Şenay Malkoç Ana’da katılıp destek sundular. Şenay Ana, etkinlikte kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı.

‘‘ HOŞGELDİNİZ, SEFALAR GETİRDİNİZ ‘‘

AABF NRW Kültür Sanat Kurulu 2. Başkan Ali Asker Arduç’un, AAKB Genel Yönetim Kurulu Üyesi Canan Sarı’nın ve AAKB NRW Bölge Başkanı Özlem Kotan’ın kurumsal kimlikleri ile katıldıkları, Kotan’ın kadınlar birliği adına kısa bir konuşma yaptığı etkinlikte, Velbert Alevi Bektaşi Kültür Merkezi Başkanı Ayhan Işık’ta içerikli bir konuşma yaptı. ‘‘ Hak`kın rızasına talip ve coban olan , vicdana, edebe, haya`ya, ikrara sahip olup, gönlü yerde, yüzü Hak`ka dönük, özü dar’da olan,  “Bir, iri ve diri“ olmanın muazzam gücüne inanarak burada Cem olan ve Hak`ka hizmet için bu salonda, irfan meydanında hazır bulunan, Yüreği doğruluk, eşitlik, barış ve adalet için atan, insani merkezine, ahlak`i yaşamının temeline koyan, canlar,  dostlar, yarenler, yoldaşlar, hepinizin gül cemallerine aşk olsun! Hosgeldiniz, Sefalar getirdiniz‘‘ diyen Işık, konuşmasının davamında şunları ifade etti:

‘‘ÇATI ÖRGÜTÜMÜZ AABF’Yİ SELMALIYORUZ ‘‘

‘‘Öncelikle belirtmek isterimki; Aklının, vicdanınn ve örgütsel birliğinin verdiği gücle Velbert`de, birkaç ay sonra, dile kolay, tam 25. Yılını dolduracak olan  “Velbert Alevi- Bektaşi Kültür Merkezi,“ bu çeyrek yüzyıllık haklı ve onurlu mücadeleleri sonucu, hala Türkiye‘de yok sayılıp inkar ve asimile edilen Aleviliğin, Almanya‘da özgürlesmesini sağlayan ve bu bakımdan Almanya‘da yaşayan Alevileri tek başına temsil etme hakkını elde eden Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu`nun da önemli ve değerli bir parcası haline geldik. Bu vesileyle, örgütsel birliğimizin motor gücü olan ve birnevi dünyadaki Alevilerin kaderini belirleyen, göz bebeğimiz, çati örgütümüz Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu`nu buradan selamliyoruz‘‘ dedi.

‘‘ GENÇLERİMİZLE VE KADINLARIMIZLA BAŞARDIK ‘‘

Başkan Ayhan Işık, konuşmasını şu ifadeleri kullanarak sürdürdü: ‘‘Bu ceyrek yüzyıllık hikayemiz sonunda, bulunduğumuz bölgede saygın bir kurum haline geldik. Alman devletinin siyasi ve ekonomik ayarlarında önemli bir yer tutan uyum ve uyum politikalarında, eğitimde, lokal siyasette, spor vb… sosyal faaliyetlerde uzun yıllardır çeşitli şekillerde yerini alan, toplumun bilimsel ve komünal yaşamlarını düzenleyen değerlere hiçbir katkısı olmayan şiddet`ten ve krımınaliteden uzak bir inanc kurumu olarak, bu sürece gelmeyi analarımız, dedelerımız, genclerımız ve kadınlarımızla başardık. Bu başarıların altında bir bütün üyelerimiz ve belki hiç Cemevimize yolunu düşüremeyen fakat, vicdanlarını temsil ettigimiz tüm Alevi Toplumun‘unda imzası var.

Bu uzun yolculukta yüreğini, gönlünü, katkısını esirgemeyen, evinin, çoluk çouklarının rızkını,  zamanlarından fedakarlık yaparak, bu kadim inanca, bu yol`a seve seve veren, başta bu fitilin ateşleyicileri, kurucu üyelerimiz olmak üzere, her can`a ayrı ayrı ve yürekten tesekkür ediyorum. Hepsinin emekleri önünde büyük bir saygıyla eğiliyorum.

Ayrıca, bu 25 yıllık hikayemizin başından beri aramızda olan ve her türlü fedakarlığı yapan ama maalesef bugün bedenen aramızda olmayan, Hak`ka yürümüş canlarımızıda sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Bu değerlerimizi hiç unutmayacağız!

 ‘‘ EŞİT YURTTAŞLIK İÇİN MÜCADELE ETMEMİZ ANLARIN AKSÜTÜ GİBİ HALALDIR!‘‘

‘‘Yaşadıkları her yerde yurttaşlık görevlerini eksiksiz yerine getiren Alevilerin  Esit Yurttaslık ve Esit Haklar  istemesi ve elde etmek için mücadele etmesi,  analarının aksütü gibi helaldır‘‘ diyen Işık,  ‘‘Bu hak ve talepleri dile getirip mücadele eden bizi. Alevilerin sesinin tüm Avrupa tarafindan duyulması ve buna uygun yasal ve yaşamsal düzenlemelerın yapılması ne kadar bizleri sevindirip, gururlandırıyorsa, bu sesin bir türlü Türkiye‘de duyulmamasıda vicdanlarımızı o kadar yaralıyor‘‘ diyerek, konuşmasının davamında şunları kaydetti: ‘‘ Özellikle suanki iktidar tarafından, Türkiye‘deki Alevilere, devrimcilere, akademisyenlere, sanatçılara ve demoktatik motiflerle beslenen tüm ilerici ve aydınlara karşı çok yoğun ve kapsamlı bir şekilde yürütülen baskı ve ayarsız şiddet, hepimizinde kabul edeceği gibi ülkeyi tümden açık bir hapishaneye çevirdi.

Toplum vicdanında lanetli ve mahkum olan yüzkızartıcı suclara bulaşmış tecavüzcüler ve katiller planlı bir şekilde dışarıda bırakılıp iktidarın yedek gücleri haline getirilirken, düşüne bilen ve düşündüğünü dile getiren her yaştan ve cinsten toplumun tüm ilerici kesimi tamamen tutsak alındı.

‘‘ HAKSIZA KARŞI HAKLININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ ‘‘

Fakat, ne olursa olsun, biz yılmayacağız. Pir Sultan Abdal`ın değimiyle; ‘‘ Dönen Dönsün ben dönmezem yolumdan.‘‘ Yada ‘‘Yürü bre Hızır Paşa, seninde çarkın kırılır, güvendiğin padışahın, O da birgün devrilir‘‘ diyerek, hak temelli mücadelemizden dönmüyoruz, dönmeyecegiz!

 Haksıza karşı haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Zalimin önünde asla biat etmeyen ve asla diz çökmeyen bir `duruş` genlerimizde kazılı. Bu `duruş`un yaşamımıza yön vermesidir bizi toplumun tüm geri ve gerici yanlarından ayıran. Tarihten gelen bir taraf olma gerçekliğimiz var bizim, kimse ama kimse bunu inkar edemez!

Kerbela`da Hüseyin, Çaldıran`da Şah Hatayı, Banaz`da Pir Sultan Abdal, Dersim`de Pir Seyid Rıza… Fasizme karşı halklarin birliği ve kardeşliğini yücelten, bu uğurda ser`lerini/ canlarını veren, insanlığın yüzakları; Deniz Gezmiş, Mahir Cayan, İbrahim Kaypakkaya, Mazlum Doğan, Erdal Eren ve daha niceleri… gericiliğe, şeriata ve her türlü yezit / yobaz zihniyete karşı, Sivas, Çorum, Maraş, Gazi, Roboski`de savas uçaklarıyla bombalanan 34 Kürt çocuğu, Suruç, Ankara Gari, Gezi Direnişi, arkadan ve canice katledilen Hrant Dink, sürgünde yasamak zorunda bırakılan, sir edildikleri Fransa topraklarını gülistan`a çeviren Yilmaz Güney ve Ahmet Kaya ve daha nicelerine… bu kadim yol`un demine nefes katmış değerlerimiz ve yol gösterenlerimizdir.‘‘

Son olarak;

‘‘Biz Aleviler, her daim yeryüzünde barış`ın, demokrasinin ve özgürlüğün hüküm sürmesini istedik ve bunu haykırdık. Barış, demokrasi ve özgürlük için mücadele edenlerin hem kendisi olduk hemde edenlerin yanın daolduk. Tüm bunlara rağmen, gelişip, büyüyüp birçok alanda daha fazla kazanımlar elde etmesi gereken örgütlenmemiz, olması gereken yerin hala gerisindedir. Bizler, toplumumuza zerre kadar yararı olmayan kavga ve tartışmalarla meşgul olursak eğer, diğer taraftan Alevi karsıtı cephenin, Alevilere karşı kuşatmayı gittikçe daralttiğini farkedemez, buna  karşı reaksiyon gösterme noktasında büyük sıkıntılar yasarız. Aklımızdan çıkarmamamız gereken tek durumun bu olduğuna inaniyoruz!

“Köln’ den bir Kültür ve Sanat seferberliği başlatacağız“ demisti sevgili Necati Sahin. Biz o sese kulak verdik. Velbert Alevi Bektasi Kültür Merkezi olarak, insan`a turab, börtü böceğe hürmet  ve Hakk‘a aşk besleyen, kültürlerin kann kardeşliği, halkların birliği, dillerin yoldaşlığı ve cinsiyetlerin eşitliğini savunan, Kabesi insan, yol`u ilim, inancı sevgi olanların değiş`lerini, türkülerini ve klam`larını birlikte söylemek, Barış’a Ses, Yol`a Nefes vermek, Hak, hukuk, adalet ve kardeşlık için buraya gelen siz tüm can ve dostlarımızı bu duygularla birkez daha Hak, Yol, Pir ve halk askına selamlıyor, bu yol`da birkez daha  “ Bir, iri ve diri“ olup, hakikat yol`una ikrar vermeye davet ederek ‘‘ Bozatlı Hızır`ın her daim yarınız, yaren`iniz ve yardımcınız olmasını diliyorum‘‘ dedi.

Alevi Haber Ağı / Köln

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir