Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

1.Avrupa Alevi Kurultayı, 8-9 Şubat 2020 tarihinde Viyana’da toplanacak

8 – 9 Şubat tarihlerinde Avusturya’nın başkenti  Viyana’da  düzenlenecek olan 1. Avrupa Alevi Kurultayı‘na , Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu ev sahipliği yapacak. Avusturya ABF ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun birlikte düzenleyecekleri kurultaya,  Avrupa ve Türkiye’den çok sayıda Alevi kurum temsilcisi,  araştırmacı, akademisyen ve Alevi – Bektaşi  Anası, Dedesi, Babası katılacak.

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Özgür Turak, 8-9 Şubat tarihlerinde Viyana’da toplancak  1.Avrupa Alevi Kurultayı’na ilişkin yaptığı kısa yazılı açıklamada şunları ifade etti: ‘‘Avrupa genelinde, 17’den fazla ülkede yaklaşık 1,5 milyon Alevi yaşamaktadır. Bu ülkelerden 6 tanesi  Aleviliği kendine özgü bir inanç olarak tanımış durumdadır.

Din, vicdan ve inanç özgürlüğünün laiklik ilkesi doğrultusunda sağlanması, Alevilerin eşit yurttaşlık, eşit haklar talebi ve Anayasal güvence altına alınması doğrultusunda, hukuki, siyasi, diplomatik ve demokratik boyutta mücadelesinin önemi ortadadır.

Türkiye’de ve Avrupa’da, Aleviliğin kendine özgü bir inanç olarak tanınması ve kalıcı çözümlerin sağlanması amacıyla, başkent Viyana’da Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu öncülüğünde ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu  AABK birlikteliği ile, İnançsal, Akademik ve Kurumsal boyutlarda ele alınacak bir Alevi Kurultayı düzenliyoruz.

Avrupa ve Türkiye çapında, Alevi inanç önderleri, akademisyenler ve kurum temsilcileri, Avusturya’nın Başkenti Viyanada bir arada olacağız…‘‘

1 thought on “1.Avrupa Alevi Kurultayı, 8-9 Şubat 2020 tarihinde Viyana’da toplanacak

  1. Samimiyetle,inancın özüne uygun, her türlü harici çıkardan kendini kurtaramamış ve sonuçta gerçeklik temelinde birliği hedeflemeyen her çırpınış boşunadır. Çünkü daha çok teşhir ve bitişi yaklaştırır, sadece o kadar. Diğer yandan inanç sizin ne kadar tumturaklı tanım yapıp yapamadığınıza, bunu ne kadar hızlı değiştirdiğinize de bakmaz, yukarıdaki niyet ve bu uğurdaki hizmetinize bakar. Böyle olunca da sizin isimlendirmenizin anca zahir zihniyetlerine anlamı olur, o da takiye için, batında ise anlamsızdır. Özetle: Uyduruk isimlendirmelerden önce Ülkelerin size demokrasiyi eş mesafede tanıyan hukuklarına uyun, TR tipi bölünme hastalığını o ülkelerde olsun bitirin lütfen. Muhabbetle….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir