Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki AKP’li meclis üyeleri, cemevlerinin ibadethane sayılmasına ret oyu verdiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusuyla ilgili çalışma başlattı. Konu, Aralık ayı meclis toplantısında hukuk ve imar komisyonlarına sevk edildi. AK Parti, her iki komisyonda bu öneriyi reddetti. Öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyondan geçti. AK Parti’nin, “Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir görevi yok. Bu yasa koyucunun işi” diyerek karşı çıktığı öğrenildi. CHP’liler ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına atıfta bulunduğu bildirildi.

HER İKİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLDÜ! AK PARTİ RET OYU VERDİ
Gündeme Bakış’ın haberine göre, konunun görüşüldüğü İzmir Belediyesi Hukuk ve İmar komisyonlarında AKP’li üyeler, imar planında cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi önerisine karşı çıkarak öneriye ret oyu verdiler. Öneri,  CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. AK Partili meclis üyelerinin, “Bu öneri yasaya aykırı. Yasaya göre cami, mescit, sinagog ve kiliseler ibadethane olarak kabul ediliyor. Cemevlerini ibadethane olarak görme yetkisi belediyede değil. Bu yasa koyucuya ait bir görev. Bunun için de yasal bir düzenlemesi yapılması lazım” diyerek itiraz ettikleri bildirildi.

CHP’li meclis üyeleri ise  Avrupa İnsan Hakları Mahkemisi’nin konuyla ilgili kararının olduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını savundu.

Önerinin pazartesi günü gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Önerinin mecliste kabul edilmesi durumunda AK Parti’nin kararı yargıya taşıyıp taşımayacağı ise merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir