Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF, Tübingen Üniversitesi’nde “Alevilik Kürsüsü” açmak istiyor

AABF‘nin elde ettiği her kazanım, Alevilik ve Aleviler için önemli bir özgürlük mevzisidir. 2002 yılında Alman okullarında Alevi derslerinin verilmesi hakkını elde eden AABF, bu başarının ardından Almanya üniversiteleri’nde Alevilik kürsülerinin kurulması için zorlu bir mücadele başlattı. Bu mücadelenin sonuçunda  Baden-Württemberg Weingarten, Hamburg Üniversitesi Dünya Dinleri Akademisi’nde Alevilik Anabilim Dalı ve Berlin Humbold Üniversitesi Alevilik Kürsüsü kazanlmları elde edildi. Şimdi bu kazanımlar zincirine, Tübingen Üniversitesi’nde açılması hedeflenen “Alevilik Kürsüsü” halkasının aklenmesi için mücadele ediliyor.

AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır, bu amaç doğrultusunda bugün Tübingen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engler ile  önemli bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede “Alevilik Kürsüsü” konusu ele alındı.

‘‘ TÜBİNGEN ÜNİVERSİTESİ’NDE BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞMEMİZ GERÇEKLEŞTİ ‘‘

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Başkanı Hüseyin Mat, Tübingen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engler ile yapılan görüşmeye ve  Alman Üniversiteleri’nde ‘Alevilik Kürsüleri’nin açılmasının önemine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade  etti:

‘‘ Üniversitelerde varlığımız her geçen gün daha da kök salıyor ve kurumsallaşıyor. Almanya’da bilimsel ve tarihsel konumuyla ön sıralarda yer alan Tübingen Üniversitesi’nde bugün çok önemli bir görüşmemiz gerçekleşti‘‘ dedi.

‘‘ Üniversite rektörü Prof. Dr. Engler ile “Alevitischer Lehrstuhl” bağımsız ve doğrudan rektörlüğe bağlı olan “Alevilik Kürsüsü” konusunu ele aldık‘‘ ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın davamında şunlar kaydedildi:

‘‘ Görüşmemizde rektör talebimize pozitif baktığını ve önemsediğini, bu oluşumun gerçekleşmesi için bizimle birlikte çaba vereceğinin söyledi.‘‘

15 Ocak 2020

AHA / Köln

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir