Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Anadolu Alevi Hareketi:  Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi’ne Saldırırak Bizi Yıldıramazsınız!

 

Sultanbeyli Cemevine giren kişi veya kişiler, kapı ve camları kırıp, zemine “Bitmedi”, “Öl” gibi tehdit içerikli provokatif yazılamalar yaptı.

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Cemevine dün gece saatlerinde saldırı düzenlendi. Kapıları kırarak giren kişi ya da kişiler, yerlere çarpı işareti yaparak, “Bitmedi”, “Öl” gibi yazılamalar yaptı. Camları ve kapıları kırılan cemevinin eşyaları dağıtıldı. Bağış kutusu kırılıp içindeki paralar çalındı.

Anadolu Alevi Hareketi, yazılı bir açıklama yaparak Sultanbeyli Cemevine yapılan saldırıyı kınadı. Anadolu Alevi Hareketi’nin açıklamasında Sultanbeyli Cemevine yapılan saldırıya ilişkin şu ifadeler yeraldı:

‘‘Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yönelik 19 Ocak gecesi yapılan saldırı ile içerisi tahrip edilerek tehdit yazılamaları yapıldı. Bu saldırı ne ilk ne de son olacağı görülmektedir. Saldırılar karşısında tek çare örgütlenmektir!

Malatya, İzmir, İstanbul… Alevilerin evlerine, inanç yerlerine yönelik saldırılar devam ediyor!

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde Yavuz Selim mahallesindeki Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yönelik 19 Ocak gece saatlerinde saldırı düzenlendi. Pencereleri, kapısının camı, duvarı kırılarak içeriye girilen inanç merkezimizin zeminine ‘bitmedi’ yazılırken, camını ise “ÖL” yazıldı. Cemevimizin içerisi tahrip edilirken, Alevilere yönelik saldırıların devam edeceği görülmektedir!
İnanç merkezlerimize, evlerimize veya işyerlerimize yönelik bu tür saldırılar münferit değildir!

İnanç merkezlerimize yönelik saldırılar karşısında yılmayacağız! Örgütleneceğiz, Direneceğiz ve İnancımızı yaşamaya devam edeceğiz!

Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yönelik saldırının ardından başta valilik olmak üzere devlet yetkilileri açıklama yaparak kınamalarda bulundu ve sorumluların bulanacağına değinmektedirler!

Başta faşist AKP zihniyeti, devletin kurumları ve polis olmak üzere hiçbir devlet yetkilinin sözüne inanmayın. Bu tür saldırılar bilinçli, örgütlü ve devletin denetiminde yapılmaktadır.

Armutlu Cemevi’ne yönelik polisin baskını, ahlaksızca bir şekilde idrarını yapması, bu alçakça tutumu sergileyen polisler hakkında ne yapıldı devlet tarafından?

Tek bir sorumlu dahi soruşturmaya tabi tutulmadı!

Tek bir polis hakkında dava açılmadı!

Hiçbir devlet yetkilisi Alevilerden özür dilemedi!

Ne yapıldı? İnancı için mücadele eden Zeynep Yıldırım tutuklandı! Armutlu Cemevi polisler tarafından basılarak talan edilmiş! Bugün ise devletin göz yumduğu ve Alevilere yönelik olarak gözdağı olarak da vurgulayabileceğimiz bu saldırıların devam edeceği görülmektedir!

Bu tür saldırılar karşısında yılmadan, direnmekten başka çaremiz yoktur!

Aynı 541 gündür Armutlu Cemevi’ne yönelik saldırıların sorumlularının yargılanması ve kızı Zeynep Yıldırım’ın serbest bırakılması için direnen Kezban Bektaş Anamız gibi! Bizim örgütlenip direnmekten başka çaremiz yoktur.

Bu düzen ne bizi koruyabilir ne de inanç merkezlerimize, evlerimize yönelik saldırıların önüne geçebilir. Tek çare örgütlenmektir.

Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yönelik saldırılarının sorumluları bulunsun!

Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi yalnız değildir!

Kezban Ana yalnız değildir!

Armutlu Pir Sultan Abdal Cemevi’ne yönelik idrarını yapan polisler cezalandırılsın! ‘‘

Zeynep Yıldırım Serbest Bırakılsın!

Aleviyiz Haklıyız Kazanacağız!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir