Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Eşit Başkanlık Alevi Kadınlar İçin Önemli Bir Kazanım

Avrupa Alevi Kadın Birligi yıllardır mücadelesini verdigi tüm kurumlarında eşit temsiliyet ve eşit başkanlık içi önemli bir adım attı. Bu kazanım hayatın içinde ve sıcak siyasetde var olan fakat gözükmeyen, küçümsenen, emeği hiçe sayılan tüm Alevi kadınlar için çok kıymetli bir adım.

Alevi kadınlar tarih boyunca her dönem yaşadıkları zulüm karşısında hep mücadele ettiler ve bozuk düzenin kirli çarklarını tersine çevirdiler.

Katlıyam, asimilasyon ve cinsiyetcı kültürel baskılarla inançtaki yerini ve görünürlüğünü süreç içerisinde kaybeden, Alevi kadınlar gerçekleştirdiğimiz bu somut adımı desteklemeli ve tüm kurumlarımızda eşit temsiliyet ve eşit başkanlık için mücadele etmeli.

Çünkü bu adım kendisine, davasına, sorumluluklarına aktif dayanışma ve ortak mücadele duygusu getircektir

Şunu çok iyi biliyoruz ki, tüm kurumlarımızda eşit başkanlığa süreç içerisinde geçilmesi ve üçyüz kadın canımızın aktif siyasete katılması Avrupa Alevi Hareketine çok önemli bir ivme kazandıracaktır.

Bugün inancımızın yok sayıldığı, evlerimizin işaretlendiği, inanç merkezlerimizin Cemevlerimizin kundaklandığı ve içerisine işendiğ ırkcı söylemlerle insanların ötekileştirildiği karanlık bir süreçten geçiyoruz.

Tüm bu ötekileştirme ve ırkçı söylemler karşı her alanda inatçı bir mücadele vermek zorundayız.İrkçılığın, gericiliğin, cinsiyetci bakışın ve cinsiyetci kültürün panzehiri kadınlar ve kadın mücadelesidir!

Bizler de Alevi kadınlar olarak her alanda attığımız her adımda hem kendi örgütlerimiz içerisinde hem de toplumsal platformlarda verilen demokrasi ve eşit hak mücadelesinin önemli bir parçası ve savunucusu olacağız.

Aşk ile

Nevi Kamilagaoglu

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir