Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Rukiye Ercan Kara: Alevilik Yolunda İhanet Olmaz

Alevilik, hakikatin, adaletin ve direnişin yoludur. Bu yol bin yıllardır zulme boyun eğmeyenlerin, dara durmayı onur bilenlerin, Hakk için meydan okuyanların yoludur.
Elbette tarih boyunca Alevi kimliğini taşıyıp da iktidarın gölgesine sığınanlar, zalimlerin yanında saf tutanlar olmuştur. İhanet edenler vardır, olacaktır. Ama unutulmasın ki ihanet bireye aittir, topluma değil. Yolumuzun özünde hainlik yoktur.
Pir Sultan Abdal, darağacına giderken bile “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyerek zulme karşı dimdik durmuşsa; Seyit Rıza, darağacının altında “Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim ama ben de size boyun eğmedim” diyerek onurunu korumuşsa; bu yolun gerçeği bellidir.
Alevilik, hiçbir zaman iktidarların yanında olmadı, hiçbir zalimin sofrasına oturmadı. Tarih boyunca bu inancın temsilcileri, kim olursa olsun zulmün karşısında, mazlumun yanında yer aldı. Hainlik edenler çıkmışsa, onlar kendi menfaatlerinin, korkularının, çıkarlarının peşinden koşanlardır. Onlar Alevi kimliğini taşımış olabilir ama Alevi yolunun özünden değildirler.
Bugün de kimlikleri üzerinden topluma ayar vermeye çalışanlara, Aleviliği kendi siyasi hesaplarına alet etmeye kalkanlara karşı dikkatli olmalıyız. Biz biliriz ki Alevilik yolunda dönmek yoktur, boyun eğmek yoktur, ihanet yoktur.
Hainlik kişiye aittir, topluma değil. Alevilik, adaletin, eşitliğin ve hakikatin yoludur. Ve bu yol, her daim zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir