Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD : ”Gazete olduğunu iddia eden yayın organı Akit, şeriatçı provokatör bir paçavradır!”

AKP  iktidarına yakınlığıyla bilinen ‘‘Yeni Akit Gazetesi‘‘nin  yazarı Ali Karahasanoğlu, dün İstanbul’da görülen Gezi Davası‘nda beraat kararı çıkmasının ardından “Sivas’ta idam, Gezi’de beraat!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yeni Akit’in yazı işleri müdürü olan Ali Karahasanoğlu yazsısıda “Var mısınız, somut örnekler üzerinden, Gezi isyanı için verilen beraat kararını değerlendirmeye?” diye sordu. Karahasanoğlu,  2 Temmuz 1993’de Madımak Oteli’in ateşe vererek 33 mahsum insan yakarak katledenlerin gerçekleştirdikleri katliam ile  Gezi direnşini karşılaştırdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, bugün yazılı bir açıklama yaparak ‘Yeni Akit Gazetesi’ni  ve Ali Karahasanoğlu kınadı.  PSAKD açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

‘‘ AKİT’İ VE YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ALİ KARAHASANOĞLU’NU KİNIYORUZ‘‘

On milyonlarca insanın katıldığı ve cumhuriyet tarihinin en kapsayıcı eylemi olan Gezi direnişi ile,yine Cumhuriyet tarihinin en barbar en alçak ve en acımasız katliamı olan 2 Temmuz katliamını karşılaştırarak,Madımak katillerini masum göstermeye çalışan sözde gazete Akit’i ve yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu’nu kınıyoruz. “Topu topu 6 saat sürdü, Sivas’ta kald ı/kalırdı” gibi ifadelerle çocukları,sanatçıları,yazarları yakarak katledenleri masum gösterme çabası istedikleri düzenin ne olduğunu göstermektedir.‘‘
 

‘‘ BU ZİHNİYET KESİNLİKLE BAĞIMSIZ YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELİDİR!‘‘

‘‘Provokatör Akit ve yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu’nun gezi parkı davasının beraat kararı ile sonuçlanmasına verdiği tepki insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir.‘‘ vurgusu yapılan açıklamanın davamından şunlar kaydedildi: ‘‘ Bu zihniyet kesinlikle bağımsız yargı önünde hesap vermelidir. Daha bir kaç hafta önce tescilli katil A.Turan Kılıç serbest bırakılmış, masum gösterilmeye çalışılarak adeta Madımak’da katledilenler suçlanmıştı.
Konu çok anlaşılır ve açıktır. Bir tarafta şeriatçı,katil severler bir tarafta ise Laik ve demokratik bir ülke isteyenler.
Yeni Akit gazetesi ve yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
Akit gazetesinde yayınlanan bu yazı aslında iktidarın aklıdır. Katil Ahmet Turan Kılıç’ı serbest bırakan zihniyettir. Bu açıklama bir kez daha Madımak’ın hala yandığının kanıtıdır.
Şunu çok iyi bilin ki;
Yeryüzündeki hiç bir Alevi bu davanın peşini bırakmayacak.!
Gezide sokağa çıkmış olan milyonlarca insan olarak madımak davasının peşini bırakmayacağız.!
İşığımız karanlığınızın kabusu olacak.!‘‘

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir