Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

TİP Milletvekili Erkan Baş: Bir Kavga Yoktu; Planlı Bir Saldırı-Linç Girişimi Yaşandı

 

Hürriyet’ten Rıza Özel’in haberine göre; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç söz aldı. Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğini iddia ederek, Erdoğan’ın bazı sözleri Kılıçdaroğlu’na söylediğini ileri sürdü.

Özkoç, “Sizin Cumhurbaşkanı kisvesi adı altında AKP Genel Başkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle hakaret ederseniz, biz de AKP Genel Başkanına gerektiği gibi cevap veririz” ifadelerini kullandı.

“Biz de AKP Genel Başkanına gerektiği gibi cevap veririz”

Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na konuşmalarında hakaret ettiğini belirterek, “‘Edepsiz’, ‘Alçak’, 2 Haziran 2011 ‘Cibilliyetin gereğini yapıyorsun’, ‘Bazı insanlar var ki yüzüne tükürsen yağmur yağıyor sanır bu da öyle pişkin bir tipdir’. Sizin Cumhurbaşkanı kisvesi altında AKP Genel Başkanı olarak böyle hakaret ederseniz. Biz de AKP Genel Başkanına gerektiği gibi cevap veririz” dedi.

Bunun üzerine AKP milletvekilleri sıralara vurdular, ayağa kalkarak Özkoç’un üzerine yürümeye çalıştılar. Bunun üzerine tartışma yaşandı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma ara verdi.

Özkoç hakkında soruşturma açıldı

CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlaması ile soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlattı.

Açılan soruşturmanın ardından Özkoç tarafından yapılan ilk açıklamada, “Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim… Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz… Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz… Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan AKP’lilerin Özkoç’un dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlık başlattığı, bunun için savcılığın fezlekesinin beklendiği öğrenildi.

TİP Milletvekili Erkan Baş: Bir kavga yoktu; planlı bir saldırı-linç girişimi yaşandı

TİP Milletvekili Erkan Baş, TBMM’de yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “TBMM’de kavga” olarak haberleştirilen olay yaşanırken toplantı salonundaydım. Bir kavga yoktu; planlı bir saldırı-linç girişimi yaşandı. Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a ve tüm CHP camiasına geçmiş olsun. İktidarın her tür baskı ve saldırısına karşı dayanışma içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan yanıt geldi.

Özkoç: “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size”

Özkoç, “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.”

Erdoğan: “Haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaktır, haindir”

Erdoğan, “Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun, haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaktır, haindir. Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal’in Çanakkale’yi savunduğu zaman İdlib’in de vatan toprağı olduğunu bilmeyecek kadar şuur kaybı içinde” demişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir