Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF İnanç Kurulu: İnanç hizmeti yürüten canlarımızın dikkatine!

AABF İnanç Kurulu, Koronavirüsün Almanya’da  hızla yayılmasından dolayı, planlana tüm toplantıları ve cemleri iptal etti. AABF İnanç Kurulu adına  2.Başkan Hasan Ali İçleki dedenin imzasıyla yapılan açıklamada, cemlerin ve  toplantıların iptal edilmesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

”AABF İnanç kulu GYK ve Bölge İnanç Kurulu Başkanlarımızın dikkatine!!!

Sayın bölge İnanç kurulu Başkanımız ve Değerli Yönetim Kurulu Üyesi İnanç önderlerimiz. Dili, dili cinsiyeti, ırkı, inancı ne olursa olsun insanoğlunun yaşam hakkı inancımızın en kutsal değerleridir. İnsan sağlığı konusu ise hassasiyetle yaklaşmamız gerekenen en önemli konudur.Basından da takip ettiğiniz gibi Koronavirüsü Avrupa ve Dünya’ya yayılarak insanlığı tehtid eden bir durum haline gelmiştir. Son derece bulaşıcı ve tehlikeli olan bu virüsten korunabilmek amacıyla tüm ülkelerde ciddi önlemler alınmaktadır. Bu bağlamda İnanç kurumu olarak gerek kendimizin gerekse çevremizin sağlığını düşünerek, alınan önemlere destek ve yardımcı olabilmek amacıyla önlem ve tedbirlerimizi almak zorundayız.

Bu kapsamda:

1- Tüm bileşenlerimizin Genel merkezimiz AABF nin konuyla ilgili almış olduğu karara uyulması konusunda duyarlı olunmalıdır.

2- AABF genel merkezi ve İnanç kurulu merkezimizce belirlenecek tarihe kadar Cemevlerimizde zarururi ve mecburi olan Cenaze erkanları dışındaki yapılması düşünülen inançsal Erkanlar Cem, gece, panel, geniş katılımlı toplantı ve faaliyetlerimize insan sağlığı göz önünde bulundurularak ara verilmelidir.

Sağlıklı ve mutlu günlerde buluşmak dileğiyle…

Aşkı nıyazlarımızla”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir