Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avrupa  Parlamentosu  Alevi Dostluk Grubu’ndan Ekrem İmamoğlu‘na destek açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan vesilesiyle çocuklara yönelik hazırladığı bir tanıtım kitapçığında İmam, Rahip, Haham gibi inanç insanlarının yanında Alevi inanç önderi bir Dede’nin de resmedilmesine Perinçek ekibinin, AKP iktidarının  ve yandaş medyanın kalemşörlerinin  tepki göstermisine, Avrupa Parlamentosu  Alevi Dostluk Grubu sessiz kalmadı.  AP Alevi Dostluk Grubu üyesi Günther Sidl, Dennis Radtke, Özlem Alev Demirel ve Hannes Heide 30 Nisan 2020 tarihinde  yazılı bir açıklam yaparak Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduklarını ifade ederek destek açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

”Avrupa Parlamentosu Alevi Dostluk Grubu üyeleri olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içerisindeyiz!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, demokrasinin en önemli değerlerini içeren “Devlet laik nitelikte olmalı” başlıklı bir broşür yayınlattı.

“Din ve vicdan özgürlüğü” başlığı altında, farklı inanç temsilcilerinin yanı sıra, Alevi Dedesine de bir görselde yer verildi.

Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi bir inançtemsilcisinin yanında bir Alevi Dedesinin tasviri, yandaş medyada, Sayın İmamoğlu’na karşı bir protesto ve linç dalgası yarattı.

Hükümet çevrelerinden ve bazı yandaşkuruluşlar tarafından yasal işlemler başlatılmış.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir Alevi Dedesinin tasvirine karşı ulus`a sesleniş konuşmasında, Sayın İmamoğlu’nu sert eleştirdi.

Sayın İmamoğlu’na yönelik karalama kampanyasını kınıyor ve Türkiye’deki halen tanınma mücadelesi veren Alevi dostlarımızla dayanışma gösteriyoruz.

Yaklaşık 20 milyon Alevinin yaşadığı bir ülkede, Alevi İnancını temsil eden bir Ana  / Dede`nin görsellenmesinden daha doğal bir şey olamaz.

Bu anlamda Avrupa Parlamentosu Alevi Dostluk Grubu adına, bu çalışmasından ve Alevileri takdirinden dolayı, Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir