Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Toplumsal Rızalık Düzeni Mücadalemiz!

İnsnalık Korona virüsü nedeniyle zor günler yaşamaktadır. Özellikle içinden geçtiğimiz bu zor süreçte tüm ezilenlerin, yoksulların emekçilerinin ve işçilerinin geleceğe dair ortak kaygıları artmaktadır.

İşçi sınfı, Aleviler ve ezilen halklar bu koşullarda 1 Mayıs‘ı alanlarda kutlayamayacaklar. Ancak  koşullar ne kadar zor olursa olsun biz yinede bulunduğumuz her yerde, ‘‘Yaşasın 1 Mayıs‘‘ diye haykıracağız ve Alevilerin, ezilenlerin, emekçilerin haklarını her şekilde savunamaya devam edeceğiz! 

AKP iktidarının ülkemizi ağır bir ekonomik krize sürüklediği bu süreçte birleşik mücadele her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. Ezilenlerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı Alevilerin düşmanı, emekçilerin düşmanı, ezilenlerin düşmanı AKP iktidarına karşı birleşik mücadele şiarıyla kutlayalım!

Alevilik emeği ve insanı kutsayan bir yol ve inançtır. Bundan dolayı, Aleviler tarih sahnesine çıktıkları günden beri hep sömürücü zalimlerin ve onların kurdukları çarkı bozuk düzenlerinin karşısında olmuşlardır. Yarin yanağından gayri, her şeyin ortak olduğu bir toplumsal rızalık düzeni kurmak için mücadele etmişlerdir! Bu mücadeleyi, değişik inanç ve milliyetlerden mazlumlarla birlikte sürdürmüşlerdir.

1 Mayıs’ı yaratan, kanları ve canları pahasına bugünlere kadar getiren emekçilerin özledikleri ve kurmak istedikleri düzende özünde bir  toplumsal rızalık düzenidir!  Yani sevdamız aynıdır bizim!

Bu gerçeklikten hareket ederek 1 Mayıs’ta bir olalım, iri olalım, diri olalım!

Bu duygu ve düşüncelerel tüm canlarımızın, ezilenlerin, yoksulların ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs  emek ve dayanışma bayramını yüreketen kutluyoruz!

1 Mayıs Bayaramımız kutlu olsun!

Demokratik Cumhuriyet İçin, Yaşasın İşçilerin ve Alevilerin Birliği!

Alevi Dayanışma Ağı – ADA-

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir