Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İbrahim Gökçek, Kayseri’de faşist zulüm altında toprağa verildi- Video

Konser yasakları ve Grup Yorum üstündeki baskının kaldırılması talebiyle 323. gün boyunca ölüm orucunda olan ve eylemini sonlandırdıktan 2 gün sonra hayatını kaybeden İbrahim Gökçek’in cenazesi defnedilmek üzere dün Kayseri‘ye doğru yola çıkmıştı. Gece saatlerinde cenazenin Kayseri’ye defnedilmesini engellemek isteyen ülkücü faşist çeteler, Kayseri’de sokağa çıkarak cenaze aracının önünü kestiler.

Gökçek’in cenazesinin Kayseri’de defnedilmesine karşı olduğunu söyleyen bir grup faşist ve Kayseri MHP Milletvekilleri, İbrahim‘in cenazesinin şehre girişini engellemek için sokağa çıktılar. 8 Mayıs gece 23:00´den sabah saat 04:00´e kadar engellemeleri sürdüren Kayseri Ülkü Ocakları mensubu faşist çeteler tehtitler savurdular.

MHP Milletvekili Baki Ersoy kalabalığın arasında yaptığı konuşmada “Valinin herkese selamı var, cenaze buraya gelmeyecek. Tabii ki bir yere defin olacak ama orası Başakpınar olmayacak” diyerek İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik saldırıları sahiplendi.

‘GÖMSELER BİLE ÇIKARIR, YAKARIZ’

Öte yandan, Kayseri’de yol kesen ülkücü çete üyesi bir grup faşistin İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik “Gömseler bile çıkarır, yakarız…” demesi ise, sosyal medyada oldukça tepki topladı. İbrahim Gökçek’in cenazesine katılmak isteyenlere ‘‘sosyal mesafeyi ihlal”den 1000’er lira ceza kesilirken Kayseri’de yol kesen faşist çeteler ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamaması ise dikkat çekti.

Gökçek 9 Mayıs’ta silahların gölgesinde ve polis zulmü altında toprağa verildi . AKP- MHP iktidarının kolluk güçleri, ailenin iradesi dışında ve bir dayatmayala  devrimci sanatçı İbrahim Gölkçek  için  cenaze namazı kıldırdılar.

İbrahim’in mezarı başınada, İbrahim’in devrimci kişliğine ve mücadelesine ilişkin yapılan konuşmaya tahammül edemiyen polisi zor kullanarak konuşmayı yarıda kesti. Bunun üzerine İbrahim‘i toprağın bağrına sırlamak için orada bulunanlar hep bir ağızdan Grup Yorum marşlarını söylediler.

Cenaze erkanına katılması için hapisheneden getirilen İbrahim’in eşi Sultan Gökçek göz yaşları eşliğinde, şu sözleri söyleyerek İbrahim ile vedalaştı : “Elimden bir yudum su içiremedim. Bu da yanlarına kalmayacak”dedi.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir