Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Bircanlar ölmesin, kadın cinayatlerine dur de! – Video

Avusturya’nın Tirol bölgesinde eşi tarafından yastıkla boğularak öldürülüp cesedi Inn Nehri’ne atılan Bircan Ünal için, bugün ( 8 Temmuz 2020 Salı)  Avusturya’nın Tirol kentine bağlı olan Imst kasabasındaki Cemevi’nde Hakk’a uğurlama erkanı düzenlendi.

Imst AKM- Cemevi’nde düzenlenen Hakk’a uğurlama erkanına Bircan Ünal’ın ailesi, yakınları, Cemevi üyeleri ve çok sayıda kadın örgütü katıldı. Hakka’a uğurlanma erkanının ardından Bircan Ünal, Kayseri’nin Develi il İlçesi’deki Köyü‘nde toprağa sırlanmak üzere Türkiye‘ye gönderildi.

Bircan Ünal‘ın tabutu Hakk’a uğurlama erkanına katılan Imst AKM Kadınlar Birliği, Imst PSAKD Kadınlar Birliği, AABF BW Bölge Kadınlar Birliği, Sosyalist Kadınlar Birliği, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi ve Mor Kızıl Kollektif  üyesi kadınlar tarafından Cemvi’nde çıkarılarak, ‘‘Hepimiz Bircan‘ız!, Jin Jiyan Azadî, Kadın Yaşam Özgürlük, Bircan’lar Ölmesin, Kadın Cinayatlerine dur de!‘‘ solganları  eşliğinde cenaze arabasına kadar taşındı.

https://www.facebook.com/canyolumuz/videos/627504254545945

”Bircan Ünal İçin  Imst AKM’de Düzenlene Hakk’a Uğurlama Erkanına Katıldık ”

Bircan Ünal için düzenlenen Hakk’a uğurlama erkanına katılan AABF BW Bölge Kadınlar Birliği Başkanı Beyhan İpek, Ünal’ın katledilmesine ve Hakk’a uğurlanmasına ilişkin şunları ifade etti:

‘‘AABF BW Bölge Kadınlar Birliği olarak  08.07.2020 tarihinde Imst’a giderek, Bircan Ünal için İmst AKM- Cemevi‘nde düzenlenen Hakk’a uğurlama erkanına katılıldık.

Avusturya’da yaşamını sürdüren Bircan Ünal eşi tarafından katledildi.  2 yaşındaki çocuğunun babası Bircan’ımızı katletti!

Erkek egemen kültürünün canavar haline dönüştürdüğü katiller Can almaya devam ediyor.

Ülkeler, sınırlar, etnik, inançsal kimlikler fark etmiyor! Hangi ülkeden,  ianaçsal ve etnik kimlikten olurlarsa olsunlar tümü erkek egemen sistemin kriterleri ile aynı suçu işliyor.

En naif, hümanist inanç olan, Alevi inancı kökenli olanlarda bu suçları işlediğine tanıklık ediyoruz.

Acımız, öfkemiz büyük!

Gencecik filizlerimiz toprağa düşüyor, bağnazlık, aymazlık, eğitimsizlik, hoşgörüsüzlük çoğaldıkça cinayetler artıyor!

Bircan’ımızı bugün Anne Babası, ailesi, arkabları, çok sayıda aile dostu, konu komşu canlar ile birlikte bizler; Imst AKM Kadınlar Birliği, Imst PSAKD Kadınlar Birliği, AABF BW Bölge Kadınlar Birliği, Sosyalist Kadınlar Birliği, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi ve Mor Kızıl Kollektif üyesi kadınlarla birlikt, İmst AKM‘de gerçekleşen hakka uğurlama erkanının ardından toprağa sırlanması için Kayseri’nin Develi il İlçesi’ne  yolcu ettik.

Bircan’ımızı kadın yoldaşları omuzunda taşıyarak erkek şiddetini, öldürmeleri kınayan sloganlar eşliğinde, kadın cinayatlerin protesto ettik!

Bu son olsun Bircan‘lar ölmesin! Cinayetleri ölümleri durdurun!‘‘ dedi.

NE OLMUŞU?

 Avusturya’nın Tirol kentine bağlı olan Imst kasabasında yaşayan Bircan Ünal, 25 Haziran Perşembe günü eşi tarafından yastıkla boğularak katledilmişti.

Bircan’ın 33 yaşındaki katil eşit Taylan Ünal, cinayeti kendisinin işlediğini gizlemek için polise giderek iki yaşındaki oğlunun annesi Bircan’ın kaybolduğu bilgisini vermişti. Bunlada kalmayan katil Taylan Ünal,  boğarak katlettiği eşini polisle birlikte perşembe gününden Cumartesi gününe kadar aramaya devam etmişti. Arama çalışmalarına katılmasına rağmen, polis şüpelerini Taylan Ünal üzerinde yoğunlaştırmıştı.

Polis, Cumartesi günü Taylan Ünal kendi evinde gözaltına alarak sorgulamaya başladı. Ünal bu sorgu sürecinde, 31 yaşındaki eşi Bircan Ünal Dever’i  2 yaşındaki oğlunun yanında boğduğunu ayrıntılı bir şekilde itiraf etti.  Cinayet sonrası, 2 yaşındaki oğlunu  evde yalnız bıraktığını söyleyen katil zanlısı, eşinin cesedini siyah bir torbanın içine koyup otomobiline yükleyerek Inn Nehri’ne götürdüğünü ve burada akıntının en güçlü olduğu noktadan suya attığını itiraf ettimişti.

Haber Merkezi

Fotoğraflar ve Video: Bayahan İpek

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir