Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat: ‘‘Haklı ve mazlum olanların yanında olmak, insani bir görev ve sorumluluktur!

AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat, sosyal medya sayfasında yazlı bir açıklama yaparak HDP’li siyasetçilerin gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Başkan Mat, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı vermesi ve bu karar doğrultusunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 “AKP/MHP’nin ileri faşizmi ve geldiği yer. Bittiler, tükendiler… Yalanları dolanları kalmadı, satacak birşeyleri de kalmadı, vaat ettikleri cennet arsaları da bitti,halk aç, halk yoksul, halk perişan, Dolar ve Euro’nun zirve çıkışı devam ediyor, zam üstüne zam,  içte, dışta siyasi çöküş,yanlızlaşan bir Türkiye,her zamanki gibi uzatmaları oynamak amacıyla gündem değişmeli!” dedi.

‘‘ TÜRKİYE HALKLARI BU ZULÜME, BASKIYA KARŞIN MAZLUM VE HAKLI OLANIN YANINDA OLACAKTIR‘

 AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat, HDP’ye yapılan operasyonu  hukuksuz olduğuna vurgu yaparak açıklamasını davamında, şunları kaydetti:

“Her zamanki gibi uzatmaları oynamak amacıyla gündem değişmeli! Gündem değişmişken, herkes HDP’ye yapılan bu hukuksuz operasyonu konuşurken, Diyanet İşleri Başkanlığı 5000 yeni personal almak için ilan veriyor. Nasılda uyduruyorlar yapacakları karanlık işlerini gündeme…. Ne yapsalar da nafile. Türkiye halkları bu zulüme, baskıya karşın mazlum ve haklı olanın yanında olacaktır.”

“BARAJLARI İSTEDİKLERİ KADAR YÜKSELTSİNLER ALTINDA KALACAKLAR”

”Barajları  istedikleri kadar yükseltsinler, altında kalacaklar.” diyen başkan Mat, yazılı açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı: ” Aynen son yapılan yerel seçimlerde olduğu gibi. Ve geldikleri gibi gidecekler. Haklı ve mazlum olanların yanında olmak, insani bir görev ve sorumluluktur.

HDP ve HDP’li siyasetciler yalnız değildir.

Demokratik ve laik cumhuriyet için mücadeleye devam.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir