Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

SALDIRILARA VERİLECEK EN İYİ CEVAP AABF’Yİ DAHA FAZLA SAHİPLENMEKTİR!

  • Hasan Subaşı

Almanya‘nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde, AABF‘ye  kamu tüzel kişiliği statüsünün verilmesi derin devletin partisinin yayın organı Aydınlık Gazetesi  ile AKP’nin sesi olan Yeni Şafak Gazetesi’ni ve çarkı bozuk zalimler düzeni tarafından kurulan asimilasyuncu ‘‘Avrupa Ehl-i Beyt Alevi Federasyonu‘‘nu harekete geçirdi.

Yeni Şafak Gazetesi, Almanya‘nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti‘nde,  Aleviliği ve Alevileri “bir din ve inanç toplumu” olarak tanıma kararı alınmasını ve  AABF’ye kamu tüzel kişiliği statüsü verilmesini ‘‘Alevilik Almanya’da din kabul edildi,  İkinci adım Alevi-Sünni çatışması‘‘başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Yeni Şafak Gazetesi’nin  Yasemin Asan imzalı haberinde görüşlerine baş vurulan ‘‘Avrupa Ehl-i Beyt Alevi Federasyonu Genel Başkanı Fuat Mansuroğlu ise şunları söylüyor:

‘‘Almanya’da onca Alevi kuruluş varken neden Avrupa/Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na resmi din statüsü verildi. Çünkü bize yapılan Türkiye karşıtı teklife hiç bir zaman ‘evet’ demedik.

Bizim tavrımız Almanya derin devletinin işine gelmiyor. Alevileri temsil eden sadece Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’ymuş  gibi bizi muhatap almadılar.

İslamiyet’in dışında bir Alevilik olamaz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Siz, İslamiyetin içinden Alevileri çekip çıkarıyorsunuz.

Amaç Müslümanları parçalayıp bölmek.  Bu Alevilerle Sünnileri  karşı karşıya getirme adımıdır. Önce ayrıştırıp sonra karşı karşıya getirecekler”

Aleviler asırlar boyu yaşadıkları onca zulmve katliamlara rağmen farklı inançlardan olan hiçbir halka karşı en ufak bir saldırıda bulunmadılar. Bizim tarihimizde halkları birbirine kırdırmanın kara lekesi yok!

Alevilerin haklarını elde etmelerini ‘‘bölücülük‘‘ olarak görmek yada bunun ‘‘Alevi, Sünni çatışmasına yol açacağını‘‘ söylemek, alçaklıktır!

İnkarcı ve asimilasyoncular, Alevileri bügüne kadar hep  bu bayağı  demagojilerle haklarından yoksun bıraktılar!

Aleviler,  artık bu bu bayağı demagojileri yapanların, derin devletin şebekeleri olduklarını çok iyi biliyorlar.

Derin devletin sesi olan Aydınlık Gazetesi, Alevilerin Almanya‘nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti‘nde kamu tüzel kişiliği statüsünü elde etmelerini, ‘‘Almanya’nın Aleviler üzerinden bölücülük planı: PKK bitiyor AABF verelim‘‘ başlığıyla haberleştirdi.

Aydınlık haberinde, Alevilerin Almanya‘nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti‘nde kamu tüzel kişiliği statüsünü elde etmelerinden çok rahatsız olan Cumhur İttifakının öncü gücü Vatan Partisi‘nin, açıklamalarına yer verdi.

‘‘Almanya’dan Alevi-Sünni çatışmasını körükleyecek bir hamle geldi. Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu, Aleviliği ‘ayrı din statüsünde tanıdı”…

Vatan Partisi Yurtdışı Temsilcisi Ali Mercan, Almanya’daki Alevilerin örgütlü birlik çatısı olan AABF’ye karşı içinde beslediği düşmanlığı şu sözlerle kusuyor:

“AABF’nin Alman derin devleti tarafından devşirilmiş yöneticileri eliyle PKK, FETÖ gibi Türkiye düşmanı terör örgütleri yanına AABF’de Batı tarafından ‘resmen’ eklenmiştir.”

Derin devletin hızmet eri olan Aydınlıkcıların onlarca yıldır  hem Türkiye’de hem de dünyada hangi derin güçlere hizmet ettiğini herkes çok iyi biliyor.

Cumhur İttifakının öncü gücü olan Vatan Partis’nin çizgisinde yayın yapan Aydınlık gazetesi,  AKP, MHP ve derin devletin tüm güçleri  adına bu saldırıları yapıyor.

AABF’ye karşı  başlatılan bu aşağılık saldırılara verilecek en iyi ve en etkili  cevap AABF’yi daha çok sahiplenmektir. Bu bağlamda, Almanya’daki Alevileri, AABF’ye bağlı Cemevlerine üye olmaları, sahiplenme atılan önemli bir adım olur.

Bu saldırı yalnızca AABF’ye yapılan bir saldırı değildir! Bununla birlikte, Cumhur İttifakı‘nın  karşısında duran, derin devletin denetimine girmeyen, Alevilerin hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm Alevi kurumlarına yapılmış olan bir saldırıdır! Yani topyekün bir saldırıdır.

Çarkı bozuk zalimler düzenine teslim olmayan ve asimilasyona geçit vermeyen, Türkiye ve Avrupa’daki Alevi kurumlarımız, bu topyekün saldırıya karşı birlikte cevap vermelidir!

Yaşasın AABF!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir