Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Ahlen‘de NSU kurbanlarının anısına Ağaçlık açılışı

-Mehmet Tanlı/ Ahlen-

Ahlen‘ de NSU kurbanlarının anısına Ağaçlık açılışı 2000-2008 yılları arasında farklı şehirlerde ve farklı zaman dilimlerinde,  Türkiyeli 10 kişiyi öldüren bir Neonazi örgütü olan NSU’nun bu seri cinayetlerinin unutulmamasi icin Almanya`nın eski madenci kenti Ahlende‘ de ölen insanlarımızın ve tüm dünyada şiddet neticesi hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için 10 artı 1 Kiraz ağacı dikildi.

Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Başkenti Düsseldorftaki Eyalet Uyum Meclisleri Kurulu cati örgütü LAGA nin tavsiyesi, Ahlen Uyum Meclisinin çabaları ve „ Demokratie leben-Demokrasi hayattır “ Proje sorumlusu Justine Dziaduch‘ un koordinasyonuyla gerçekleşen bu Proje bu Perşembe günü törenle açılacak. Bir taş anıtında yer alacağı şehir merkezine çok yakın bir mesafedeki yerde gerçekleşecek, bu açılışa Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger , LAGA Başkanı Tayfun Keltek ve Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir‘ in yanısıra Ahlendeki Dernek yöneticileri ve vatandaşlarımızda katılacaklar.

Ahlen Belediyesinin de destek verdiği Projenin sorumlusu Justine Dziaduch ‚‘‘ Açılışa tüm Ahlenlileri, kalpten davet ediyoruz. Toplumsal duyarlılık göstererek bu acilisa gelmeleri, ölen suçsuz insanlarla ve geride kalanlarıyla dayanisma göstermeleri bizleri mutlu edecektir ‘‘ dedi. Irkçılığın zaman zaman Almanya’ da ne boyutlara geldiğini bu cinayetlerde de görebiliyoruz. Bu Neonazi terör örgütü NSU’nun eylemlerini 2000’li yillardaki göç tartişmaları çerçevesinde de degerlendirmek gerekiyor.

NSU davalarını, duruşmalarını baştan sona kadar izleyen Gazeteci-Yazar Yücel Özdemir’ in Almanya’ da Neonazi – Istihbarat – Emniyet Ücgeninde ‘’ NSU Cinayetleri ‘’ adlı Kor Kitapçılık tarafından basılan Türkçe yazılmış bir kitabıda bulunmaktadır.

Anıt ağaçlığın açılış Programı şöyle olacak; Tarih : 26.08.2021, PERSEMBE GÜNÜ/ SAAT : Korona kayıtları saat 15:00 den itibaren Başlangıç: 15:30 – Bitiş: 16:30 Uhr / YER : Gebrüder-Kerkmann Platz park yeri yanı / Beckumer Straße 8-12 (Kaldewei`n yani )

  • Varış ve selamlama
  • Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger‘ in konukları selamlaması
  • LAGA Başkanı Tayfun Keltek‘ in konuşması
  • Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir‘ in konuşması
  • Şehir Lisesi öğrencilerinin sunumu
  • Anıt alanın birlikte gezilmesi

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir