Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

1 Mayıs’a çağrı: Çaresiz değil örgütlüyüz

ANKARA – İktidarın yarattığı krizin emekçinin sırtına yüklenmek istendiğini belirten sosyalist parti ve örgüt temsilcileri, tüm yurttaşları 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırdı.
Türkiye halkları, işçiler, emekçiler, kadınlar ve gençler, 1 Mayıs’ta meydanlarda seslerini ve taleplerini yükseltecek. 1 Mayıs kutlamalarına, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal ve ekonomik krizin de etkisiyle geçtiğimiz yıllara kıyasla tüm kentlerde daha yoğun bir katılım olması beklenirken, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri hazırlıklarını sürdürüyor.
Genel seçimler öncesi işçi ve emekçiler açısından bir final niteliği taşıdığı belirtilen 1 Mayıs’ta sosyalistler de alanlarda yerini alacak. AKP-MHP iktidarının yarattığı kriz atmosferinden çıkmak için “birleşik mücadeleyi” işaret eden sosyalist parti ve örgüt temsilcileri, 1 Mayıs’a dair çağrı yaptı.
HALKEVLERİ: ÇARESİZ DEĞİL ÖRGÜTLÜYÜZ
Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, “Yalnız değil birlikte, çaresiz değil örgütlüyüz” dedi. Krizlerin faturasının emekçilerin sırtına yıkılmaya çalışıldığını belirten Merttürk, şöyle konuştu: Ekonomik yoksulluk, hayat pahalılığı, şiddet ve salgın nedeniyle karartılan hayatlarımıza sahip çıkıyoruz. Ücretli veya ücretsiz emeğimize el koyanların karşısına dikiliyoruz. Çocuk istismarcılarının karşısına dikiliyoruz. Doğayı talan etmek isteyenlerin, ekmeğimize göz koyanların karşısına dikiliyoruz. Bizi bir yandan açlıkla bir yandan da şiddetle terbiye etmek isteyenlerin karşısına dikiliyoruz. Kurtuluşun kendi ellerimizde, sosyalizmde olduğunu biliyoruz. Aylardır devam eden işçi direnişlerinden, barikatları yıkan 8 Mart gücüyle ve Gezi ruhuyla 1 Mayıs’a gidiyoruz. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü hepimize kutlu olsun. Alanlarda buluşalım. Yoksullaştırmaya ve faşizme birlikte direnelim.”
DEVRİMCİ PARTİ: BİJÎ YEK GÛLAN
Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, 1 Mayıs’a dair şu sözleri kullandı: “İşgale, sömürüye, sömürgecilere karşı Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halkların iktidarı için 1 Mayıs’ı 8 Mart ve Newroz’un coşkusunu aşacak bir şekilde kutlamalıyız. İşçileri, emekçileri kadınları, LGBT+’ları, gençleri ve tüm ezilen halkları ‘Umut sosyalizmde, halk iktidara’ şiarıyla alanlarda omuz omuza olmaya çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs. Bijî yek gûlan!”
TÖP: SEFALETE KARŞI SOKAKLARA
Mesajında dayanışma vurgusunu ön plana çıkaran Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca, “Zamlara, işsizliğe, yoksulluğa, sefalete, karşı karşıya olduğumuz patron düzenine, savaş ve yıkım iktidarına karşı; iş, ekmek, barış, özgürlük taleplerimizle 1 Mayıs’ta meydanlarda, alanlarda ve sokaklarda olmaya çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın işçilerin emek, demokrasi, dayanışma ve birlik günü” ifadelerini kullandı.
SMF: ÖFKEMİZİ HAYKIRMAK İÇİN  
Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Temsilcisi Mahir Gürz ise emperyalist savaş, faşizm, kriz, işgal, açlık, sefalet, zamlar ve ekolojik yıkımın egemen olduğu bu tarihsel kesitte 1 Mayıs’ı karşıladıklarını belirterek, “Emeğe, doğaya, sanata, kadına, bilime, aydınlık bir gelecekten yana olan herkese düşmanlık besleyen kapitalist sömürü düzenine öfkemizi haykırmak için işçi sınıfı başta olmak üzere tüm ezilenleri ve tüm halkımızı 1 Mayıs alanlarına çağırıyoruz. Ortak mücadele ruhunu ve birliğini ortaya koyan bir perspektifle kapitalizm ve faşizme olan öfkemizi haykırmak için 1 Mayıs’a” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir