Alevi Kurumları: Dersim halk bu saygısız ve hadsiz siyasete sandıkta gereken cevabı verecektir!

Alevi Kurumları, Sivas’ta 33 Canımızı diri diri yakarak katledenlerin yanında saf turan ‘Hüda Par’ın Dersim Belediye başkanı adayının basına verdiği bir röportaj da ‘’Hüda Par Alevi partisidir’’ demesine sert tepki gçsteridiler. Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Demokratik Alevi Derneği tarafından yapılan yazılı açıklama, ”Öncelikle şunu belirtelim ki, Alevilik her türlü şiddeti, tekçiliği ve kadını ikinci sınıf olarak gören tüm anlayışları kesin olarak reddeder. Bahsi geçen siyasetin Alevilik ile uzaktan yakından alakası olamaz ve olmayacaktırda” ifadelerinin kullanıldığı Alevi Kurumlarının açıklamasının tam metni şöyle:
”Küf tutmaz elmastır aslımız bizim
Olur olmaz sarraf anlamaz bizi. (Seyrani)
Olur olmaz sarraf anlamaz bizi. (Seyrani)
Ülkemiz, yerel seçimlere giderken Aleviler siyasetçilerin ve partilerin gündeminden düşmüyor. Gün geçmiyor ki inancımıza yönelik asimilasyoncu, inkarcı ve hakaret içeren söylemlere maruz kalmayalım. Şimdi de Hüda Par’ın Dersim Belediye başkan adayının verdiği bir röportajda, ‘’Hüda Par Alevi partisidir’’ demesi gibi. Öncelikle şunu belirtelim ki, Alevilik her türlü şiddeti, tekçiliği ve kadını ikinci sınıf olarak gören tüm anlayışları kesin olarak reddeder. Bahsi geçen siyasetin Alevilik ile uzaktan yakından alakası olamaz ve olmayacaktırda. Bu ülkede insanların, domuz bağı ile katledilip evlerin odalarına gömüldüğünü, aynı siyasetin Madımak Oteli katillerini ‘’Sivas mağdurları’’ olarak sahiplendiğini de unutmadık. Doksanlı yılların en karanlık sayfalarını yazanlar, Kürt halkının ve tüm toplumsal hak taleplerini kan dökerek bastırmaya hizmet edenler Alevilerin siyaset yapma alanı olamazlar.
Bu inkarcı, kadın düşmanı ve tekçi politika, bizlerin eşit, toplumsal cinsiyet eşitliği ve demokratik-laik bir yurttaşlık temelli mücadele ve duruşumuz karşısında, zulüm saltanatlarını sürdürmek için bin bir kılığa girerek, çok boyutlu ve sistematik saldırılarını sürdürmektedir.
31 Mart yerel seçimleri süreci bu gerçekliği daha da görünür kılmıştır.
Bu parti, programına, ‘’kadınlar sahiplenilmelidir’’ gibi kadın kimliğini aşağılayan ve onu toplumsal yaşamdan soyutlayan politikaları koymuştur. Şeriat düzenini getirmek için mücadele veren ve siyaset tarihi karanlık şaibelerle dolu olan bu parti asla Alevilerin siyaset yapma alanı olamaz. Aleviler, bilimin ışığı ile gittikleri yolda, 73 millete bir nazarla bakar, kadın ve erkeği eşit olarak yaşamın merkezine alırlar.
Hüda Par ve benzer siyasal akımlarla tarih boyunca mücadele ettik ve bugün de edeceğiz. Her türlü tekçi, ırkçı ve şeriatçı yapılanmalar karşısında, çağdaşlığı, eşitliği, laikliği ve özgürlüğü savunuyoruz. Bu karanlıkla ışığın, iyi ile kötünün mücadelesidir. Bir Alevi coğrafyası olan Dersimde halk bu saygısız ve hadsiz siyasete sandıkta gereken cevabı verecektir. Çünkü Aleviler ırkçı ve şeriatçılara destek vermeyecek kadar tarihsel bilince sahip onurlu bir halktır.
Şeriata karşı laiklik, faşizme karşı demokrasi mücadelemiz devam edecektir.
Saygılarımızla….”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler