Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF NRW bölge dernekleri Festivali çoşkuyla yapıldı.

CHP Genel başkan Yardımcısı Sarıbal: ‘23 Hazıran’da karanlığa karşı aydınlığı,  faşizme karşı demokrasiyi, yalan ve talana karşı hakça bölüşmeyi savunan siz değerli dostlarla Haziran Güneşini ortaya koyacağız. Herşey Çok güzel olacak’dedi.

FATİH ÇİMEN-GLADBECK

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun 30’ncu yılı vesilesiye  NRW Bölge Dernekleri Gladbeck’te bir kaynaşma festival gerçekleştirdi.

Kuzey Ren vestflya Eyaletinde bulunan bir çok dernek temsilci ve üyesinin katılımıyla yapılan etkinliğe, CHP Genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal, NRW Bölge Dernekleri başkanı Soner Solmaz, Gladbeck AKM Başkanı Erkan Ayvere, eski Alt Oberhausen Alevi Kültür Merkezi başkanı Ersin Bilge, Duisburg ve Çevresi AKM başkanı Cemal Şen, Yazar-Yönetmen Kazım Gündoğan, DİDF sözcüsü Hüseyin Avgan, Haziran hareketi sözcüsü Gencay Sözüdoğru, CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, BW Bölge Dernekleri Başkanı Ergün Özcan ve Cemevi Başkanları, yöneticileri katıldı.

Sunumunu Bilefeld AKM başkanı bahar Çoşkun’un yaptığı birinci kaynaşma festivalinin ilk konuşmacısı CHP Genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal oldu. Sarıbal konuşmasında, O kocaman derelerimiz, milyonlarca dönüm topraklarımız, o güzelim dört mevsimimiz, ne yazık ki, o topraklardaki insanlarımızı doyuramaz halde. Öbür taraftan emek sınıfı, işçi sınıfı neresinden bakarsanız bakın serbest piyasa düzeninin en rahat sömürdüğü bir hal almış durumda. Yine basın tamamen bir adamın hegemonyası altında olduğunu ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘31 Mart seçimi yaşadık. Şimdi 23 haziran seçimine gidiyoruz. Ama buradan selam göndermemiz gereken, anıları önünde saygı ile eğilmemiz gereken yürekli dostlarımız var. AKP ve saray faşizmine karşı ilk büyük mücadeleyi veren ilk toplumsal muhalefeti ortaya koyan sokak mücadelesinin en büyük sembolü olan Haziran direnişidir. Haziran direnişinde  hayatını kaybeden, o yürekli insanlara buradan, bu coğrafyadan selam olsun. Ali İsmail Korkmaz’a, Ethem Sarısülük’e, Berkin Elvan’a, Medeni Yıldırm’a tüm direnen dostlara buradan selam olsun. Bu iktidarın kimyasını bozan ilk onlardır.

6 Mayıs’ta yüksek seçim kurulu bir darbe yaparak istanbul seçimini kabul etmedi. 31 martta bu ülkenin bütün muhalifleri, Demokrasi, özgürlük, adalet talepleri üzerinden yanyana gelmişlerdi. Yenilmez denen adam yenilmişti. Yıkılmaz denen adam yıkılmıştı. Sandıklara sahip çıkılmaz denmişti, sahip çıkılmıştı. Gece gündüz mücadele edilerek sandıkta halkın iradesine sahip çıkılmıştı. O saraydaki zat bu yenilgiyi kabul etmedi. Olmaz dedi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde 400 milletvekili bulamadı diye ülkeyi kan gölüne çevirdi.

10 Ekim’de Ankara’nın gar meydanında 102 insanımızı yitirdik. O gün o saraydaki adam şunu söyledi:‘’Garında duvarları kirlendi’’. Vicdanın kuruduğu sözün bittiği andı o an. O ceberut yapının gözünü kırpmadan, sandalyesini, koltuğunu, iktidarını servetini korumak için yapamayacağı kötülüğü o zaman görmüştük. Yüksek seçim kuruluna bu seçimi iptal edeceksin dedi ve seçimi iptal etti.

O faşizan dayatmalara karşı buradayız. Birlikteyiz. Ve kazanacağız diye siz değerli dostlara,buradan bütün sevgi ve saygılarımız sunarken, 23 Hazıran’da karanlığa karşı aydınlığı,  faşizme karşı demokrasi, yalan ve talana karşı hakça bölüşmeyi savunan siz değerli dostlarla Haziran Güneşini ortaya koyacağız. Herşey Çok güzel olacak’dedi.

Sarıbal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen festivale ev sahipliği yapan Gladbeck AKM Başkanı Erkan Ayvere gelen misafirleri selamlayan bir konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen AABF NRW Bölge Dernekleri Başkanı Soner Solmaz, bu festivalin bir kaynaşmanın ilk adımı olduğunu belirtti. Solmaz Konuşmasında, 30 yıllık bir çalışmanın, bir emeğin ürünü olarak bize Alevi Kültür Merkezlerini yaratan AABF’e buradan teşekkür ediyorum. Örgütlerimiz demokrasi mücadelesinin bir onurudur. Yol bir sürek binbirdir. 30 yıllık mücadele tarihimizi taçlandıracağımız 30 yıllık etkinliğimize güçlü katılımınız bekliyoruz’,fadesini kullandı.

Grup Diyar’ın birbirinden güzel türküleri eşliğinde etkinliği katılanlar halaylarla festivale renk kattılar.

Adem Aslandoğan, Ali Asker Arduç, Ergün Efe, Erdinç Buruç, Onur Kocamaz, Kirvem Erdal, Dost Kervanı Grubu, Serpil Binici, Erdal Abacı, Nedim Şahin, Elif ve Ece Naz Kuşdoğa’ın başlamalrından çıkan deyişlerle ile kaynaşma festivali renklendi.

fatihcimen66@yahoo.de

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir