Alevi Kurumları: “Sırrı Süreyya Önder Halkların Vicdanıydı”
AHA –Sırrı Süreyya Önder’in Hakk’a yürümesi, Alevi toplumunda derin bir üzüntüyle karşılandı. Türkiye ve Avrupa’daki birçok Alevi kurumu, yayımladıkları taziye mesajlarında Önder’in halkların barışı, eşitliği ve adaleti için verdiği mücadeleyi selamladı. Ortak duygularla kaleme alınan mesajlarda, Önder’in Alevi toplumu açısından bir dost, bir yoldaş ve halkların vicdanı olduğu vurgulandı.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK)
AABK açıklamasında, Sırrı Süreyya Önder’in insan hakları mücadelesinde her zaman ön saflarda yer aldığı, vicdanın ve adaletin sesi olduğu ifade edildi. Sanatı, siyaseti, sözü ve duruşuyla bu topraklara derin izler bıraktığına dikkat çekilerek, onun kaybının büyük bir boşluk yarattığı vurgulandı. Açıklama, “Devri daim olsun” sözleriyle son buldu.
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF)
ABF tarafından yapılan açıklamada, Önder’in barışın, özgürlük mücadelesinin ve onurlu duruşun sembollerinden biri olduğu belirtildi. Başta Aleviler ve Kürtler olmak üzere bu topraklarda yaşayan tüm halkların dostu olduğu ifade edildi. “Biz Aleviler de bir dostumuzu kaybettik” denilerek ailesine ve DEM Parti’ye başsağlığı dilekleri sunuldu.
Türkiye Alevi Federasyonu (ADFE)
ADFE açıklamasında, Önder’in coğrafyamızda barışın ve adaletin hakim olması için önemli çalışmalar yürüttüğü ve bu uğurda bedel ödediği hatırlatıldı. Onun kaybı “büyük bir üzüntü” olarak tanımlandı, “Devri daim, ışıklar yoldaşı olsun” denildi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)
PSAKD, Önder’i “barışın yılmaz savunucusu, onurlu duruşun ve özgürlük mücadelesinin neferi” olarak tanımladı. Onun, Aleviler ve Kürtler başta olmak üzere bu topraklarda yaşayan 72 milletin dostu olduğuna dikkat çekildi. “Biz Aleviler de bir dostumuzu kaybettik” denilen açıklamada, ailesine ve DEM Parti’ye başsağlığı dilekleri iletildi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler