Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

“Bu Tokat BARIŞ’a Atıldı!”

Haber Merkezi – Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki

Anadolu’nun en kadim değerlerinden biri cenaze evine saygıdır. İnancı, kimliği, dünya görüşü ne olursa olsun herkesin ortaklaştığı bu vicdani değer, dün bir kez daha ayaklar altına alındı. Tüm hayatını savaşa ve şiddete karşı durmaya adamış olan Sırrı Süreyya Önder’in hakka uğurlanma töreninde, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan alçak saldırı, yalnızca bireysel bir provokasyon değil; barışa, ortak yaşama ve insanlığa yapılmış açık bir saldırıdır.

Bu çirkinliğe hiçbirimizin tahammülü yoktur. Hiçbirimizin bu şiddete rızalığı yoktur.

Alevi Bektaşi Federasyonu olarak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu hadsizliğin sadece bir kişiyi hedef almadığını, tüm Türkiye halklarının barış içinde bir arada yaşama umudunu hedef aldığını biliyoruz. Hakka yürüyen Sırrı Süreyya Önder, en sağcı politikacıdan en solcu aydına, her kesimin saygı duyduğu bir figürdü. Cenazesinde bile kin ve şiddet diliyle provoke edilmeye çalışılması, bu ülkede barışa tahammül edemeyen karanlık zihniyetin bir göstergesidir.

İktidarı ve ortaklarını buradan açıkça uyarıyoruz:
Ayrıştırıcı dilden, ötekileştirici siyasetten ve şiddeti meşrulaştıran tutumlardan derhal vazgeçin!

Cenazeye saygısızlık, halkların ortak vicdanına saygısızlıktır. İnançlara, kimliklere yönelik bu saldırıların sonu yoktur. Ama unutulmasın: Barış içinde bir arada yaşamaktan korkanlar, sonunda kaybetmeye mahkûmdur.

Barış kazanacak.
Dostluk ve yoldaşlık kazanacak.
İnsanlık kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir