Çar. Nis 29th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Özgür Özel Didim’de Konuştu: “Ayşenur’un Hatırasını Yaşatacağız, Filistin’de Tören Yapana Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın’ın Didim ilçesinde, Filistin’de katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin adını taşıyan parkın açılışı ve toplu açılış törenine katıldı. CHP lideri burada yaptığı uzun ve kapsamli konuşmasında hem yerel yönetimlerin başarılarını anlattı hem de Ayşenur Ezgi Eygi’nin mücadelesine atıfla Filistin halkıyla dayanışma mesajları verdi. Konuşmasında ABD, İsrail ve AKP iktidarına yönelik sert eleştirilerde bulunan Özel, CHP’nin tarihsel misyonuna vurgu yaptı.

Didim’in Sosyal Demokrat Belediyecilik Geleneği

Özel, Didim’in 28 yıl öncesinin Yenihisar‑ından bugüne sosyal demokrat ve halkçı belediyecilikle yönetildiğini, CHP’nin hizmetlerinin her zaman karşılık bulduğunu ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Didim Belediye Başkanı Hatice Gençayın başarılarını ayrı ayrı anlattı.

Hatice Gençay’ın sadece bir yılı aşkın sürede hayata geçirdiği sosyal projeleri tek tek sıralayan Özel, CHP belediyeciliğinin rantın değil halkın belediyeciliği olduğunu vurguladı.

Ayşenur Ezgi Eygi Parkı: Filistin’e, Adalete ve Barışa Bir Anıt

Özgür Özel, konuşmasının ana odağı olan Ayşenur Ezgi Eygi Parkı’nın açılışına neden bu kadar önem verdiklerini detaylı biçimde anlattı. Ayşenur’un ABD ve Türkiye vatandaşı olduğunu, Washington Üniversitesi’nde eğitim aldığını, ama emperyalist düzenin adaletsizliğine karşı çıkmak için Filistin’e giderek hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Didim’de Ayşenur için düzenlenen cenaze töreninde konuşma haklarının engellendiğini, bunun üzerine park fikrinin geliştiğini anlattı. Park projesinin detaylarını belediye başkanıyla Ankara’da görüştüğünü, barış sembolü şeklinde tasarlanan, Filistin bayrağının renkleriyle donatılmış bu alanın Ayşenur’un adına tahsis edildiğini kamuoyuna aktardı.

CHP’nin Filistin Politikaları ve Tarihsel Dayanışma Geleneği

Konunun devamında CHP’nin Filistin halkıyla tarihsel dayanışmasını hatırlattı. Bülent Ecevit ile Yaser Arafat arasındaki dostluktan, Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının Filistin’deki mücadeleye verdiği destekten bahsetti.

Trump’a, Netanyahu’ya ve AKP’ye Sert Eleştiriler

ABD eski Başkanı Trump’ın Gazze’yi “boşaltıp turizm kentine çevirme” planlarına sert çıkan Özel, bu planların arkasında Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının olduğuna dikkat çekti. AKP’nin bu emperyalist planlara ses çıkarmadığını ve iktidarın Filistin konusundaki tutarsızlığının altını çizdi.

Ayrıca Trump’ın Rahip Brunson krizi sırasında yaptığı baskıyı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrını hatırlatarak “Trump’la bir telefonla teslim oldular” ifadesini kullandı.

CHP “Tam Bağımsız Türkiye” Geleneğinin Temsilcisidir

Özgür Özel, konuşmasını CHP’nin kuruluş ilkelerine ve bugünükü misyonuna bağlayarak tamamladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözünden dönmeyenlerin, dostunu satmayanların, konjonktüre teslim olmayanların partisi olduğunu belirten Özel, “Ayşenur Ezgi Eygi’nin hatırasını yaşatmaya, onun kadar cesur ve idealist olmaya ve bir gün bu töreni Filistin’de yapmaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir