Dergahlarımız Yolundur
⌈Kenan Küçük⌉
Aleviler, binlerce yıldır kendi Yol’unu, kendi erkanını, Devlet desteği almadan, siyasetin gölgesine girmeden yürütür.
Bu Yol, Pirlerimizin, erenlerimizin, ocaklarımızın, meydanlarımızın ve cemlerimizin yoludur.
İnsan için, doğa için, tüm canlılar için adaletli, eşit ve huzurlu bir dünya kurma yoludur.
Alevilikte inanç, rıza ile yürür. Siyasi partilere hizmetle, Makamla, koltukla, siyasi partilerin atamasıyla değil; gönüllü hizmetle, talip ile pirin karşılıklı rızasıyla yola hizmetle yürür.
Yol’umuzda kimse nasıl inanç yürüteceğimizi dikte edemez, Pir’in huzuruna nasıl çıkacağımızı bize öğretemez.
Çünkü Yol’un irfanı, binlerce yıldır ocaktan ocağa, gönülden gönüle aktarılır.
Bugün, Hacı Bektaş Veli anma törenlerinde Pir’imizin huzuruna çıkmamızdan rahatsız olanlar, farklı tarihler belirleyerek Alevileri bölmeye, iki ayrı baş gibi göstermeye çalışıyor.
Bu, Yol’un birliğini bozmak için yapılan çabalardır.
Biz Aleviler, kimsenin inancına alternatif olmadık, kimsenin ibadetine müdahale etmedik.
Her inanç kendi özünde zengindir anlayışıyla yolumuzu sürdürdük.
Hiç kimseninde Yol’umuza dışarıdan müdahale etmesine kabul ettirmiyoruz.
Yol’umuzun özüne, birliğine ve rızalığına biz sahip çıkarız.
Pir’in huzurunda, Yol’un özünde, birlik ve muhabbetle buluşmak için;
Tüm kurumlarımızı ve canlarımızı, birliğimizi bozacak her türlü girişime karşı durmaya, Rızalık Meydanı’nda omuz omuza olmaya çağırıyoruz.
10.08.2025


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler