Pts. May 25th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Ayten Kordu:Aleviler Başta Olmak Üzere Farklı İnanç Topluluklarını Baskılayan Politikalardan Derhal Vazgeçilsin

⌈AHA⌉ DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Çenesuyu Ortaokulu’nda teneffüs zilinin ilahi ile değiştirilmesine tepki gösteren veli Soner Akbal’ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Kordu, hedef gösterilmesinin ardından ifadeye çağrılan ve daha sonra gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakılan Akbal’ın durumuna dikkat çekti. Sabah ifadeye çağrılan bir yurttaşın birkaç saat sonra apar topar gözaltına alınmasının hukukun siyasi talimatlarla yürütüldüğünü gösterdiğini ifade etti.

“Eşit Yurttaşlık ve Bilimsel Eğitim Vurgusu”

Ayten Kordu açıklamasında, eşit yurttaşlık, bilimsel eğitim ve toplumsal barışa zarar verecek uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Okullarda kutuplaştırıcı adımlar atılmaması gerektiğini vurgulayan Kordu, Türkiye’nin çoğulcu yapısının zedelenmemesi çağrısında bulundu.

“Eğitim İdeolojik Alan Olamaz”

Eğitim ortamının ve çoğulcu yaşamın herhangi bir siyasi iktidarın ideolojik alanı haline getirilemeyeceğini ifade eden Kordu, inanç özgürlüğünün ayrımcı ve tekçi politikalarla şekillendirilemeyeceğini söyledi.

Açıklamada, Aleviler başta olmak üzere farklı inanç topluluklarını baskılayan politikalardan derhal vazgeçilmesi gerektiği vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir